to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 05.10.2022

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη κατά Μπακογιάννη: Όχι στον βίαιο αποκλεισμό των κατοίκων από τους ελεύθερους χώρους

«Τα διαθέσιμα βίντεο είναι αποκαλυπτικά για την προκλητικότητα και την αυθαιρεσία των ενεργειών των αστυνομικών οργάνων»


[Άνδρες των ΜΑΤ που στρατοπέδευσαν στον Λόφο του Στρέφη - EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ]

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στις αντιδράσεις όλο και περισσότερων κατοίκων απέναντι στις παρεμβάσεις του στους ελεύθερους χώρους της πόλης, ο κ. Μπακογιάννης μας κάλεσε να καταδικάσουμε τη βία, προβάλλοντας έτσι ένα ανεστραμμένο αφήγημα, κατά το οποίο βία ασκείται από τους δημότες που ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της διαμαρτυρίας απέναντι στις ενέργειες της δημοτικής αρχής του.

Το αφήγημα του Δημάρχου, έτσι κι αλλιώς σαθρό, σύντομα προσέκρουσε στην πραγματικότητα. Λίγα λεπτά μετά, το ίδιο βράδυ, κρανοφόροι που εκτελούσαν περιπολίες στο λόφο του Στρέφη, τρομοκρατώντας όσους περίοικους έκαναν χρήση του χώρου για την άθληση ή την αναψυχή τους, ξυλοκόπησαν και ακολούθως συνέλαβαν άντρα που βρισκόταν με τα παιδιά του στο ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ. Τα διαθέσιμα βίντεο είναι αποκαλυπτικά για την προκλητικότητα και την αυθαιρεσία των ενεργειών των αστυνομικών οργάνων. Είναι η ίδια αυθαιρεσία, με την οποία τόσο ο λόφος του Στρέφη όσο και η πλατεία Εξαρχείων έχουν εδώ και εβδομάδες αποκλειστεί με διμοιρίες από τους κατοίκους, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τον ελεύθερο χώρο τους και απαγορεύοντας το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία, πέρα από κάθε λογική και πέρα από κάθε νομιμότητα.

Μεθαύριο Παρασκευή, η Ανοιχτή Πόλη θα είναι στην αίθουσα του Εφετείου, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Θα είμαστε εκεί επειδή ακριβώς διεκδικούμε μια πόλη δημοκρατίας και αλληλεγγύης, κλειστή στο φασιστικό κήρυγμα του μίσους. Για τους ίδιους λόγους, καλούμε τόσο τη δημοτική αρχή όσο και την κυβέρνηση, να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη στρατηγική της αστυνομικής αυθαιρεσίας που καλλιεργεί εστίες έντασης στις γειτονιές. Όσο και αν του είναι δύσκολο, ο κ. Μπακογιάννης οφείλει στη δημοκρατία να κατέβει στο δρόμο και να ακούσει όσες και όσους διαφωνούν μαζί του και με την προοπτική μιας πόλης που περιθωριοποιεί τους ίδιους τους κατοίκους της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)