to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 13.06.2014

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Κανένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα – Να σπάσουμε τις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤ ατόμων

Η Ανοιχτή Πόλη θα είναι παρούσα και φέτος στη γιορτή υπερηφάνειας της Αθήνας και καλεί τον κόσμο να στηρίξει αυτή τη γιορτή


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η φετινή διοργάνωση του δέκατου Pride της Αθήνας, έρχεται σε μια συγκυρία όπου, λόγω της επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους, η ατζέντα της διεκδίκησης δικαιωμάτων υποβαθμίζεται. 
 
Τον τελευταίο χρόνο, όμως, οι εξελίξεις γύρω από τη διεκδίκηση της άρσης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου ήταν καταιγιστικές, και αποτελούν κόλαφο για τη συντηρητική κυβερνητική πολιτική: Η καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την εξαίρεση από το σύμφωνο συμβίωσης των ΛΟΑΤ ατόμων στη χώρα μας, η μαζικότητα των γιορτών υπερηφάνειας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και, ενδεχομένως, σύντομα και σε άλλες πόλεις της χώρας, η υποστήριξη μέσα από αρθρογραφία ανθρώπων που δεν έχουν οι ίδιοι σχέση με το ΛΟΑΤ κίνημα και είναι απλά αλληλέγγυοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, δημιουργούν μια καινούργια δυναμική που δεν υπήρχε μέχρι τώρα στη χώρα μας. Το ΛΟΑΤ κίνημα γίνεται περισσότερο διεκδικητικό, δυναμώνει η φωνή του.
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ανοιχτή Πόλη υποστηρίζει την άρση του σημερινού απαράδεκτου πλαισίου διακρίσεων εναντίον των ΛΟΑΤ ατόμων. Η θέσμιση της δυνατότητας του πολιτικού γάμου και του συμφώνου συμβίωσης για όλους, σε συνδυασμό με μέτρα για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, είναι μερικές πρώτες ενέργειες που θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, ο δήμος της Αθήνας οφείλει να θέτει τη γιορτή υπερηφάνειας υπό την ουσιαστική αιγίδα του, να συμμετέχει στη διοργάνωση, και ο δήμαρχος να συμμετέχει στην πορεία που γίνεται στους δρόμους, ως μια ελάχιστη συμβολική κίνηση αλληλεγγύης.
 
Η Ανοιχτή Πόλη θα είναι παρούσα και φέτος στη γιορτή υπερηφάνειας της Αθήνας και καλεί τον κόσμο να στηρίξει αυτή τη γιορτή γιατί η παρουσία μας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)