to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 11.10.2022

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Καμία ολιγωρία, καμία αποσιώπηση για την υπόθεση του Κολωνού

Με ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη» καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει θέση σε σχέση με τη δυσώδη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας που έχει συγκλονίσει την κοινωνία


Με δελτίο Τύπου η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» ζητά από τον κ. Μπακογιάννη να πάρει θέση σχετικά με τη δυσώδη υπόθεση του Κολωνού. Καταρχάς, όσον αφορά τη σύζυγο του κατηγορούμενου για βιασμό και μαστροπεία ανήλικης για την οποία υπάρχει καταγγελία (από τη μητέρα της 12χρονης) ότι της πρότεινε χρήματα για να μην καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Όπως λέει η ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης», «η παραμονή της σε θέση ευθύνης, όταν εναντίον της υπάρχει καταγγελία για απόπειρα συγκάλυψης μιας τόσο ειδεχθούς υπόθεσης, και τουλάχιστον μέχρι αυτή να διαλευκανθεί πλήρως, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή». Και εν συνεχεία, η ανακοίνωση καλεί τη δημοτική αρχή να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την με κάθε τρόπο στήριξη του κοριτσιού και της οικογένειάς του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης  

Παρακολουθούμε όλοι συγκλονισμένοι την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό. Εκτός από την αυτονόητη απαίτηση για την αποκάλυψη, δίωξη και τιμωρία των ενόχων και του κυκλώματος που όπως φαίνεται υπήρχε στη συγκεκριμένη περίπτωση, ευθύνη όλων μας είναι η ψυχολογική και οικονομική στήριξη του παιδιού και της οικογένειάς του. Σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά και για να σταματήσει το απαράδεκτο σκηνικό που έχει στηθεί από κάποια ΜΜΕ έξω από το σπίτι της οικογένειας, οφείλουν να κινηθούν άμεσα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και συνολικότερα η πολιτεία.

Για τον Δήμο Αθηναίων ωστόσο, έχει προκύψει ένα σοβαρό πολιτικό και θεσμικό ζήτημα. Η σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία τυγχάνει κοινοτική σύμβουλος με την παράταξη του κ. Μπακογιάννη και διορισμένο από τον Δήμαρχο μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου, φέρεται να επιχείρησε, σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος, να την πείσει να μην καταγγείλει το φρικτό αυτό έγκλημα στην Αστυνομία. Είναι σαφές ότι η παραμονή της σε θέση ευθύνης, όταν εναντίον της υπάρχει καταγγελία για απόπειρα συγκάλυψης μιας τόσο ειδεχθούς υπόθεσης, και τουλάχιστον μέχρι αυτή να διαλευκανθεί πλήρως, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Καμία σιωπή και καμία ολιγωρία γι’ αυτή τη δυσώδη υπόθεση. Καλούμε τη δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στη σοβαρότητα του θέματος, να λάβει άμεσα ξεκάθαρη θέση και να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη στήριξη της οικογένειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)