to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:19 | 11.07.2013

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη: "Καμία απόλυση εργαζομένων στους δήμους"

Η τοποθέτηση της "Ανοικτής Πόλης" στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας


1. ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το νέο μνημονιακό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή και συνεχίζει το «δόγμα του σοκ», αυτή τη φορά με το όνομα κινητικότητα, αποτελεί ένα ακόμα κυνικό βήμα στο σπιράλ θανάτου των εργαζομένων από την κυβέρνηση-εντολοδόχο της τρόϊκας, η οποία ελέγχει τη χώρα στο όνομα της κουτσουρεμένης δόσης των δανεικών. Υπακούοντας στις εντολές της, που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό όφελος αλλά αποσκοπούν στην πλήρη διάλυση του δημόσιου τομέα και την εξαθλίωση της εργασίας, η δικομματική κυβέρνηση προχωρεί σε 3 στάδια απολύσεων.

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.200 υπάλληλοι:

2.000 έως 2.500 (υπολογίζονται σε 2.200) σχολικοί φύλακες.

Καθαρίστριες σχολείων, σχολικοί τροχονόμοι.

1.000 έως 1.500 από τους συνολικά 2.500 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ειδικότητες όπως γυμναστών, καθηγητών πληροφορικής, ιατρικών επαγγελμάτων, γραφικών τεχνών, ιταλικής και ισπανικής γλώσσας, κ.λπ.

500 - 1.000 υπάλληλοι άλλων υπουργείων από τους περίπου 3.000 που οι θέσεις τους με βάση τα νέα οργανογράμματα καταργούνται, αρχής γενομένης από 50 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας:

3.500 έως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί

1.500 εκπαιδευτικοί

2.000 έως 2.500 υπάλληλοι άλλων υπουργείων που θα «περισσέψουν» από το πρώτο κύμα, αλλά και δημοτικοί υπάλληλοι δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό από την πρώτη λίστα των 2.741, την οποία έχει αφήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Με κατάργηση των Νομικών Προσώπων των παιδικών σταθμών, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της πρόνοιας, με διαδικασίες εξπρές μέσω Προεδρικού Διατάγματος, θα απολυθούν και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

2.  Ο ΣΤΑΔΙΑΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα : υφαρπαγή των θεσμοθετημένων πόρων, μεγάλες απολύσεις προσωπικού, πολλαπλασιασμό αρμοδιοτήτων χωρίς χρηματοδότηση, κατάργηση του αυτοδιοίκητου, δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους που υπηρετεί, μετατροπή της σε εξαρτημένη από την κυβέρνηση διοικητική υπηρεσία.

3.  Ή ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΚΑΙ  

     ΤΗΝ  ΤΡΟΪΚΑ  ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Οι σημερινές απολύσεις των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές από καμία δημοτική αρχή, καμία Περιφερειακή Ένωση Δήμων και προφανώς από την ΚΕΔΕ, έμπρακτα όχι στα λόγια. Πράγμα που σημαίνει ότι, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους - την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα σωματεία στους δήμους - και τους δημότες, οι δημοτικές αρχές θα συγκρουστούν με την κυβερνητική πολιτική. Άμεσα πρέπει να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο, άλλωστε οι πρόσφατες αποφάσεις στα Γιάννενα καθόρισαν συνέδριο στο τέλος Ιουλίου. Η Ανοιχτή Πόλη συντάσσεται με τις θέσεις της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας που συμπυκνώνονται στην πρόταση : ή θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα της αυτοδιοίκησης ή θα παραιτηθούν τα δημοτικά συμβούλια ή, εναλλακτικά, θα κλείσουν οι δήμοι επ’ αόριστον. 

4.  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ 

     ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Θεωρώντας όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι διώκονται με το μέτρο της κινητικότητας, απολύτως απαραίτητους για τις υπηρεσίες του δήμου και απαράδεκτες τις απολύσεις που συσσωρεύουν στη χωματερή της φτώχειας χιλιάδες ανθρώπων, καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να απορρίψει την κυβερνητική πολιτική και να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για να αποτρέψει τις εξελίξεις. Ο δήμος Αθηναίων, ως ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα όργανα της αυτοδιοίκησης. 

5.   Η Ανοιχτή Πόλη καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη από τους «γνωστούς αγνώστους» του νεοναζισμού, καθώς και τον τραυματισμό του εκπροσώπου της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας κ. Σπύρου Τζόκα από τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)