to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 12.10.2020

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Η σχολική κοινότητα καλείται σε απολογία για τις κυβερνητικές παραλείψεις!

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τη Δημοτική Αρχή να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα βελτίωσης της υγειονομικής θωράκισης των σχολείων της πόλης


Η δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Οι παραλείψεις της Κυβέρνησης, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, στο μέτωπο του ανοίγματος των σχολείων είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Τα σχολεία της πόλης υπολειτουργούν χωρίς επάρκεια σε αίθουσες και καθηγητές που να εξασφαλίζουν την επαρκή αραίωση των τμημάτων. Χωρίς επάρκεια σε προσωπικό καθαριότητας, με μεγάλα συγκροτήματα να εξυπηρετούνται από μία ή δύο καθαρίστριες. Χωρίς επαρκή υγειονομική προστασία, με την πολιτεία να μην εξασφαλίζει τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιβαρύνοντας έτσι τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Χωρίς επαρκή φύλαξη και φροντίδα των χώρων. Με τις δομές της πρωτοβάθμιας υγείας να παραπαίουν κάτω από την άρνηση του Υπουργείου να προχωρήσει στην επαρκή στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι κινητοποιήσεις των μαθητών και ευρύτερα της σχολικής κοινότητας ήταν τουλάχιστον αναμενόμενες.

Αντιμέτωπη με τη φανέρωση της γύμνιας των χειρισμών της και αντί να σκύψει πάνω από τα επείγοντα αιτήματα της σχολικής κοινότητας, η Κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο της όξυνσης και του εσωτερικού εχθρού. Η κλήτευση από την Αστυνομία σε ένορκη κατάθεση των Διευθυντών και των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθήνας μεταθέτει με θράσος τις ευθύνες σε εκείνους που υφίστανται τις συνέπειες της απουσίας πολιτικής βούλησης για πραγματικά ασφαλή σχολεία.

Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γονέων και εκπαιδευτικών του 9ου Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα βελτίωσης της υγειονομικής θωράκισης των σχολείων της πόλης, έστω και τώρα, με εξασφάλιση περισσότερων χώρων διδασκαλίας, με αξιοποίηση των δημοτικών υποδομών ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα τακτικών ελέγχων covid χωρίς επιβάρυνση των οικογενειών, με κάλυψη των κενών στην καθαριότητα και τη φύλαξη. Η κυβερνητική στρατηγική του εκφοβισμού δεν απαντά στα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας. Τα αρμόδια Υπουργεία φέρουν τόσο την ευθύνη για το κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία μας, όσο και την ευθύνη να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για άμεσα μέτρα που θα το αναστρέψουν.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)