to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:25 | 14.10.2021

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Η παράταξη Μπακογιάννη αποφεύγει τον διάλογο για το κτήμα Δρακόπουλου

Μετά την κατεδάφιση του κτιρίου επί της Πατησίων στο κτήμα Δρακόπουλου η Ανοιχτή Πόλη έστειλε αίτημα στο Κοινοτικό Συμβούλιο της 5ης Δημοτικής Κοινότητας να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης και να ψηφιστεί, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χτες με τηλεδιάσκεψη, η απαλλοτρίωση του χώρου από τον Δήμο


Μετά την κατεδάφιση στο κτήμα Δρακόπουλου του κτιρίου επί της Πατησίων, από τον ιδιοκτήτη του Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η Ανοιχτή Πόλη έστειλε αίτημα στο Κοινοτικό Συμβούλιο της 5ης Δημοτικής Κοινότητας να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης και να ψηφιστεί, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χτες  με τηλεδιάσκεψη, η απαλλοτρίωση του χώρου από τον Δήμο και η απόδοσή του στους κατοίκους ως ελεύθερου χώρου υψηλού πρασίνου, με παράλληλη αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν απομείνει.

Η Ανοιχτή Πόλη έθεσε το θέμα προ ημερησίας διάταξης,  σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνέλευσης των κατοίκων και φορέων της περιοχής  που πραγματοποιήθηκε με συγκεντρώσεις την Κυριακή 3/10 και την Κυριακή 10/10 στον χώρο του κτήματος.

Κατόπιν τούτου, η ΑΠ σχολίασε:

«Η παράταξη της πλειοψηφίας, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, αρνήθηκε τη συζήτηση επάνω στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για  απαλλοτρίωση του τμήματος εκείνου του  οικοπέδου που ανήκει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο, προκειμένου να ενωθεί με το υπόλοιπο κτήμα Δρακοπούλου και να αποδοθεί ως χώρος πρασίνου στην γειτονιά.

Οι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μπακογιάννη, από την αρχή της συζήτησης λειτούργησαν παρελκυστικά, κάνοντας φανερό ότι δεν επιθυμούσαν να εξελιχθεί η διαδικασία. Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής, όπως και η Ανοιχτή Πόλη, έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα να λυθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα στο χώρο, ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας μιλούσαν για κάποια αόριστη ανάπλαση που θα έφερναν σε επόμενο κοινοτικό συμβούλιο για ενημέρωση. Οι σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης καταγγείλαμε τη διαδικασία και αποχωρήσαμε από την τηλεδιάσκεψη, όταν ο πρόεδρος έθεσε σε ψηφοφορία το αν θα συζητηθεί το αίτημα μας.

Καθώς το κτήμα Δρακοπούλου αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και μοναδική ανάσα ζωής για την αστικά επιβαρυμένη περιοχή των Πατησίων, η Ανοιχτή πόλη θα εντείνει τις προσπάθειές της και, πάντα σε αρμονία και συνεννόηση με τους κατοίκους της περιοχής,  θα συνεχίσει να υποστηρίζει το πάγιο αίτημά τους. Όπως συμφωνήθηκε στην τελευταία συγκέντρωση στο κτήμα Δρακόπουλου, προχωράμε σε δράσεις που επικυρώνουν στην πράξη το δημόσιο και ανοιχτό χαρακτήρα του χώρου. Ξεκινάμε την επόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί με δενδροφύτευση στο χώρο του Κτήματος.


Πάρκο και μόνο πάρκο στο κτήμα Δρακόπουλου!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)