to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 07.10.2020

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη: Η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν σταμάτησε σήμερα

«Είναι αυτονόητο ότι τα μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν θέση πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Μετά και τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου, η Ανοιχτή Πόλη θα διεκδικήσει να απαλλαχθεί ο Δήμος Αθηναίων το συντομότερο από την παρουσία τους»


Η δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Οι χιλιάδες δημοκρατικών πολιτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Εφετείο απαίτησαν την οριστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου απέδωσαν δικαιοσύνη και επιτρέπουν να ανοίξει πλέον μια νέα σελίδα στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, μια σελίδα απαλλαγμένη από τη σκιά των νεοναζιστών δολοφόνων και εκείνων που οργάνωναν και καθοδηγούσαν τη δράση τους ενάντια στη δημοκρατία, αλλά και την ανθρώπινη ζωή. Η νίκη των χιλιάδων συγκεντρωμένων πολιτών δεν αμαυρώνεται ούτε από τη σπουδή με την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις θέλησαν να διαλύσουν μια γιορτή της δημοκρατίας.

Ο αγώνας ωστόσο συνεχίζεται. Για την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία, ενάντια στην ακροδεξιά μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό και το ρατσισμό. Στο πλευρό των πολλών και των πιο ευάλωτων, ενάντια σε δυνάμεις που υπερασπίζονται συστημικές ανισότητες και αδικίες, κάποτε φορώντας δήθεν αντισυστημικές μάσκες.

Είναι αυτονόητο ότι τα μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν θέση πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Μετά και τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου, η Ανοιχτή Πόλη θα διεκδικήσει να απαλλαχθεί ο Δήμος Αθηναίων το συντομότερο από την παρουσία τους.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)