to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:58 | 28.09.2021

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο και τα προβλήματα της πόλης

Εδώ και έναν μήνα, η δημοτική αρχή έμπρακτα απαξιώνει τον κορυφαίο αντιπροσωπευτικό θεσμό του Δήμου Αθηναίων. Εδώ και έναν μήνα, η δημοτική αρχή δεν είχε συγκαλέσει τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφήνοντας σε αναμονή μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και που απαιτούν συζήτηση, σημειώνει η παράταξη σε ανακοίνωσή της


Η Ανοιχτή Πόλη τονίζει συγκεκριμένα:

Εδώ και έναν μήνα, η δημοτική αρχή έμπρακτα απαξιώνει τον κορυφαίο αντιπροσωπευτικό θεσμό του Δήμου Αθηναίων. Εδώ και έναν μήνα, η δημοτική αρχή δεν είχε συγκαλέσει τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφήνοντας σε αναμονή μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και που απαιτούν συζήτηση.

Σήμερα 28/9, η δημοτική αρχή συγκάλεσε επιτέλους δημοτικό συμβούλιο, σε μια «λειψή» όμως μονοθεματική συνεδρίαση, η οποία και πάλι δεν είχε αντικείμενο τα θέματα που απασχολούν τους δημότες, αλλά αποκλειστικά την αναπλήρωση μελών στις Επιτροπές του Δήμου Αθηναίων, μετά τις αλλεπάλληλες αυτομολήσεις που έχουν λάβει χώρα στο χώρο των νεοναζί.

Η πληθώρα νομοθετικών ρυθμίσεων, με τις οποίες η κυβέρνηση έχει παρέμβει στις δημοκρατικές λειτουργίες των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν πετύχει να εξασφαλίζουν απόλυτες πλειοψηφίες για τον Δήμαρχο στις Επιτροπές των δήμων. Παράλληλα, έχουν παραχωρήσει στις Επιτροπές υπεραρμοδιότητες, σε βάρος του δημοτικού συμβουλίου και του δημοκρατικού ελέγχου που αυτό εγγυάται. Καμία διάταξη ωστόσο όλων αυτών των νομοθετημάτων δεν έχει προνοήσει, ώστε τα υπολείμματα της παράταξης που είχε αρχηγό τον καταδικασμένο για εγκληματική δράση Ηλία Κασιδιάρη, να μην θεωρούνται πλέον παράταξη που διεκδικεί εκπροσώπηση στα αυτοδιοικητικά όργανα.

Τόσο η κυβέρνηση με τις νομοθετικές στρεβλώσεις που παράγει, όσο και η δημοτική αρχή που αρνείται να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών οργάνων του Δήμου, φέρουν ευθύνη απέναντι στους δημότες.

Η Ανοιχτή Πόλη αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καταγγέλλοντας την υποβάθμιση της λειτουργίας του από την παράταξη του κ. Μπακογιάννη. Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να γίνει τη Δευτέρα 4/10, η Ανοιχτή Πόλη θα θέσει εκείνα τα ζητήματα της πόλης που η σημερινή διαδικασία δεν μας επέτρεψε να θέσουμε. Τα προβλήματα της πόλης δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα καταδεχτεί ο Δήμαρχος να τα συζητήσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)