to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 10.01.2020

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Η ασφάλεια ακόμα αναζητείται στα στοχοποιημένα Εξάρχεια

Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση των κατοίκων στα Εξάρχεια


Την κινητοποίηση των κατοίκων στα Εξάρχεια κατά των συμμοριών που παραμένουν στην περιοχή, παρά την ασφυκτική παρουσία στην περιοχή, και των πρόσφατων κρουσμάτων αστυνομίας βίας και αυθαιρεσίας, στηρίζει η Ανοιχτή Πόλη.

Όπως σημειώνει η δημοτική παράταξη, «ήδη από την προεκλογική περίοδο, έχει επισημάνει ότι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν να κάνουν με την εγκατάλειψη της περιοχής και των υποδομών της από τις δημοτικές υπηρεσίες, με την εισβολή των εταιρειών real estate που και τη μονοκαλλιέργεια του rbnb, καθώς και με τη σταθερή παρουσία του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή τους».

«Αντί να αντιμετωπιστούν αυτά τα υπαρκτά ζητήματα, το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι υφίστανται αλλεπάλληλες επιδείξεις καταστολής από τις δυνάμεις της αστυνομίας, με πρακτικές που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια της καθημερινότητάς τους. Ομοφοβικές και σεξιστικές επιθέσεις από όργανα της τάξης, εισβολές σε καφενεία και χώρους αναψυχής, αναίτιοι έλεγχοι και προσαγωγές χωρίς νομιμοποίηση, εγκαθιστούν ένα κλίμα που εν τέλει αμφισβητεί βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους» τονίζει η Ανοιχτή Πόλη.

«Την ίδια στιγμή, οι πραγματικές εστίες παραβατικότητας αφήνονται ανενόχλητες να συνεχίζουν τη δράση τους και να εντείνουν την υποβάθμιση μιας περιοχής που αντιμετωπίζεται από την πολιτεία με “ειδικούς” όρους και αυθαίρετες επεμβάσεις. Η Ανοιχτή Πόλη έχει προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την ασφάλεια στις γειτονιές με αναβάθμιση των υποδομών, ανάδειξη των δράσεων των κατοίκων και απομάκρυνση της ανομίας. Σε αυτή τη λογική, η Ανοιχτή Πόλη, στηρίζει τις πρωτοβουλίες των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την αδιαφορία από πλευράς του δήμου και την ενίσχυση της παρακμής, και που διεκδικούν την ουσιαστική συνδρομή της πολιτείας για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων τους, μακριά από μικροπολιτικές στρατηγικές» καταλήγει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)