to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 29.11.2013

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Χωρίς "κόκκινες γραμμές" η ΚΕΔΕ

Η Ανοιχτή Πόλη σχολιάζει την έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε εν όψει και του προϋπολογισμού που εισάγεται στη Βουλή


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με ηχηρή απουσία του υπουργού Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ εν όψει και του προϋπολογισμού που εισάγεται στη Βουλή. Τη μακαριότητα της μνημονιακής πλειοψηφίας ευτυχώς διέκοψε η ηχηρή παρουσία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες ζήτησαν τη στήριξη των δημάρχων στον αγώνα τους. Συγκεκριμένα για τους σχολικούς φύλακες δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη μετά από 5 μήνες διαθεσιμότητας, ενώ 1.700 δημοτικοί αστυνομικοί δεν επανατοποθετούνται. 

Παρά το ότι αναγνωρίστηκε ότι οι περικοπές των πόρων της αυτοδιοίκησης είναι τεράστιες  και ότι ο εξορθολογισμός που ήδη έγινε οδήγησε σε πλεόνασμα 754 εκατ. ευρώ, επομένως στοιχειοθετείται εύλογα η απαίτηση να μη γίνουν νέες περικοπές, η διαπίστωση/απαίτηση αυτή είχε φιλολογικό χαρακτήρα. Είναι προφανές ότι χωρίς «κόκκινες γραμμές» και χωρίς συντονισμένους αγώνες διαρκείας οι δήμοι θα χάσουν επιπλέον πόρους και θα οδηγηθούν σε μεγαλύτερη αδυναμία λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και παραγωγής κοινωνικού έργου.

Ο Σπύρος Τζόκας, εκπρόσωπος στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ των ριζοσπαστικών αριστερών οικολογικών δημοτικών σχημάτων, μεταξύ αυτών και  της Ανοιχτής Πόλης, έθεσε 3 σημεία : καμία απόλυση εργαζομένων, καμία μείωση πόρων, κατάργηση του Παρατηρητηρίου.  Ζήτησε αυτά ν’ αποτελέσουν «κόκκινες γραμμές», θέση που δεν έγινε αποδεκτή γι’ αυτό και ο ίδιος αποχώρησε. Ο εκπρόσωπός μας ζήτησε, επίσης, να μην αλλάξει ο εκλογικός νόμος και ο χωροταξικός σχεδιασμός λίγους μήνες πριν τις εκλογές, θέση που ψηφίστηκε από τη συνέλευση της ΚΕΔΕ. Όσον αφορά τη λεγόμενη εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα η εκτίμηση είναι ότι αυτή αποκλείεται να καλύψει πάνω από 3.000 εργαζόμενους και για τους υπόλοιπους θα γίνουν οριζόντιες απολύσεις. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)