to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 15.01.2013

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη για τις εξαγγελίες έργων του κ. Καμίνη: Έργα εξαγγέλλει, έργα δε βλέπουμε

Δελτίο τύπου της Ανοιχτής Πόλης για τις εξαγγελίες έργων της δημοτικής αρχής Καμίνη.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η δημοτική αρχή του κ. Καμίνη εξαγγέλλει έργα, αλλά έργα δεν βλέπουμε χρόνια τώρα, από καμία δημοτική αρχή.
 
Στις 9.4.2012 μας ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε το μεγαλύτερο πακέτο χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για έργα 120 εκατομμυρίων ευρώ. Στις 9.1.2013 μας ενημέρωσε επίσης ότι τα βρήκαν με τον περιφερειάρχη κ. Σγουρό και θα ενταχθούν 15 έργα, 35,5 εκατ. ευρώ στη συλλογική απόφαση περιφέρειας (ΠΕΠ Αττικής), αλλά δεν μας είπε ότι, αυτά θα είναι υλοποιήσιμα, αφού αξιολογηθούν και εγκριθούν από την ειδική υπηρεσία του ενδιάμεσου φορέα.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, παρά το μπαράζ ανακοινώσεων, για έργα και χρηματοδοτήσεις, η δημοτική αρχή δεν έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο να καλύπτει όλο το φάσμα παρεμβάσεων, που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και τις Πρωτοβουλίες. Στην πραγματικότητα ανακοινώνει έργα μόνο και μόνο για να παίξει τα επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια του.

Υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση και ανικανότητα στο να προχωρήσει το πρόγραμμα έργων του δήμου. Τον Ιούλιο του 2012 εκπονήθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Ανασυγκρότησης Δήμου Αθηναίων, για τη μεταφορά των πόρων από επιχειρησιακά προγράμματα. Στις 28.12.2011, ένα χρόνο μετά την ανάληψη καθηκόντων της, η δημοτική αρχή είχε παρουσιάσει σχέδιο για την κοινωνική ανασυγκρότηση και την αλληλεγγύη στην Αθήνα και  εδώ και ένα χρόνο, δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόοδος. Ήδη βαδίζουμε προς το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2007–2013 και, παρά την παράταση έως το 2015, ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο του εντοπισμού των δυνατοτήτων, που προσφέρει το πρόγραμμα του «Αθήνα Ξανά». Κάποια έργα από αυτά που θα ενταχθούν, είναι σχετικά ώριμα και ανακοινώνονται εδώ και δεκαετίες, όπως το Σεράφειο κολυμβητήριο, ο βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός  του  Κεραμεικού κλπ., ενώ το μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από ανώριμα έργα και μη υλοποιήσιμα μέσα στην προγραμματική περίοδο. Η απορροφητικότητα των κονδυλίων – πλην όλων των άλλων προβλημάτων – απαιτεί ανθρώπινο δυναμικό, που να μπορεί να στηρίξει την υλοποίηση των έργων. Το ερώτημα είναι πού θα βρεθεί αυτό το προσωπικό, όταν ο Δήμος, όχι μόνο δεν μπορεί να προσλάβει αλλά συνεχώς μειώνει τους εργαζόμενους του. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα βασίζεται σε μια ανάλυση δυνατοτήτων και ευκαιριών με ουσιαστικές αδυναμίες και έλλειψη σοβαρής τεκμηρίωσης.

Η Ανοιχτή Πόλη  επισημαίνει ότι, αυτό το κακόγουστο επικοινωνιακό παιχνίδι δεν έχει καμία τύχη για τον κ. Καμίνη και την παράταξη του, μέσα σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση της πόλης. O κυβερνητικός του εναγκαλισμός και η φιλοδοξία του να γίνει ο επίσημος υποψήφιος δήμαρχος τις τρικομματικής κυβέρνησης, δεν τον σώζει. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)