to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:41 | 21.04.2015

Πολιτική

Ανοιχτή Πόλη για ταμειακά διαθέσιμα: «Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, ή μαζί θα περάσουμε, ή μαζί θα βουλιάξουμε»

Ανακοίνωση της Ανοιχτήε Πόλης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τα Ταμειακά Διαθέσιμα


Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Δίνει τη μάχη ώστε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια,  χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει μειώσεις μισθών  και συντάξεων και νέες απολύσεις.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ένα έκτακτο μέτρο.

Aρκετοί φορείς έχουν ήδη καταθέσει τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτοί, κάθε στιγμή που προκύπτει ανάγκη μπορούν να εκταμιεύουν τα ποσά που επιθυμούν, όπως έκανε η Αττικό Μετρό, η οποία εκταμίευσε πρόσφατα 150 εκατ. Ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ενώ το ίδιο έχει πράξει και η Περιφέρεια Αττικής. Είναι η Ρένα Δούρου λιγότερο ευαίσθητη για τα οικονομικά του φορέα της;

Κατά ομολογία του αρμόδιου επί των οικονομικών αντιδήμαρχου κ. Μπρούλια ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει ταμειακά διαθέσιμα και έτσι δεν εμπίπτει στο έκτακτο μέτρο.

Άρα κακώς το θέμα χρησιμοποιείται για το χτίσιμο πολιτικής καριέρας.

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιοι θέλουν να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα να το πουν ξεκάθαρα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε αντίστοιχη περίπτωση είχαν κουρέψει τα αποθεματικά και κάποιοι δεν είχαν πει κουβέντα.

Να ασκούμε κριτική αλλά όχι με υστερία. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αλλιώς να ειπωθεί ξεκάθαρα, ότι δεν επιθυμούν πραγματικά να γίνει διαπραγμάτευση αλλά να πάμε σε νέο μνημόνιο, να γίνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών και ό,τι γινόταν τόσο χρόνια.

Το ενδιαφέρον για την αυτοτέλεια των Δήμων είναι προσχηματικό. Όταν για πέντε χρόνια δέχτηκαν απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές στους πόρους, το Παρατηρητήριο  του κ. Φούχτελ.

Όλοι και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης γνωρίζουν πολύ καλά, ότι είμαστε στην ίδια βάρκα. Ή μαζί θα περάσουμε απέναντι ή μαζί θα βουλιάξουμε.

Τέλος η Ανοιχτή Πόλη απείχε από την ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων για την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)