to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 10.03.2014

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Επικίνδυνα σχέδια για τη Θεσσαλονίκη από τον άφαντο κ. Καλαφάτη!

"Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, προωθώντας έργα που έχουν κατ’ επανάληψη απορριφθεί από τους κατοίκους αλλά και τους φορείς της πόλης, όπως η επέκταση - πρόσχωση της Παλιάς Παραλίας", καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη"


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επιχειρεί νέες καταστροφικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης και μάλιστα με εκτελεστή τον νεοδημοκράτη υποψήφιο δήμαρχο της πόλης που διατηρείται ακόμη στη θέση του αρμόδιου υπουργού! 

Παρά την οδυνηρή οικονομικά κατάληξη του φαραωνικού έργου της υποθαλάσσιας αρτηρίας, η κυβέρνηση συνεχίζει τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, προωθώντας έργα που έχουν κατ’ επανάληψη απορριφθεί από τους κατοίκους αλλά και τους φορείς της πόλης, όπως η επέκταση - πρόσχωση της Παλιάς Παραλίας.

Όπως προκύπτει από έγγραφα του ΥΠΕΚΑ, η κυβέρνηση προκηρύσσει νέους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για:

- την ανάπλαση της παλιάς παραλίας με προσθήκη καταστρώματος κατ΄ επέκταση του παραλιακού πλακόστρωτου, μια αλλαγή αδόκιμη, άστοχη και εκτός πραγματικότητας. Θυμίζουμε ότι, όταν επιχειρήθηκε να αλλάξει το θαλάσσιο μέτωπο, είχε ξεσηκωθεί όλη η πόλη με αποτέλεσμα να αποσυρθεί τελικά το καταστροφικό αυτό σχέδιο για την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης.

- την ανάπλαση των χώρων όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των ναυταθλητικών ομίλων, με προσθήκη χώρων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών (μαρίνα) και χώρων αναψυχής και άθλησης στο ήδη κορεσμένο θαλάσσιο μέτωπο. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποκατάσταση των καταπατήσεων που έχουν σημειωθεί και την παράτυπη έως παράνομη δόμηση χώρων αναψυχής και όχι αθλητισμού στο θαλάσσιο μέτωπο.

- το περιαστικό δάσος Σέιχ Σου. Αν κάτι μπορεί να είναι χρήσιμο στην προσπάθεια να ενταχθεί η φυσική αναψυχή, η άθληση  και η απόλαυση του δάσους στην καθημερινή ζωή των Θεσσαλονικέων, είναι η αναζήτηση σημείων πρόσβασης σε αυτό από την πόλη, πεζή ή με ποδήλατο και η επιμέλεια των ήδη λιγοστών υπαρχόντων (γέφυρα Περαιβού, Κρυονέρι και Μαλακοπή). Καμία άλλη επέμβαση εξωραϊσμού του δάσους δεν επιτρέπεται από το θεσμικό πλαίσιο προστασίας.

Η «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» καλεί τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Καλαφάτη και υπουργό ΠΕΚΑ να εγκαταλείψει αμέσως τα φαραωνικά και επικίνδυνα σχέδια του για την πόλη.

Τέλος, ποια είναι η θέση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης απέναντι σε όλα αυτά, τα οποία, να θυμίσουμε, περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ  “Θεσσαλονίκη 2012-συμπαγής πόλη” που εξαγγέλθηκε στο «Ολύμπιον» στις 12 Απριλίου 2011 από την τότε υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη με την οποία ο νυν δήμαρχος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας «με σκοπό την πληρέστερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθησή τους»;

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)