to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 07.12.2022

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Εμπαιγμός με τις επισκευές των σχολικών κτηρίων του Δήμου Αθηναίων

«Μία μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα στο σχολείο των Σερρών, εργολάβος του Δήμου Αθηναίων εμφανίστηκε στο 20ο Νηπιαγωγείο για να κάνει εργασίες αποκατάστασης της διαβρωμένης από την υγρασία οροφής, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ανοιχτή Πόλη


Και συνεχίζει: «Το πρόβλημα της υγρασίας στις αίθουσες που βρίσκονται κάτω από το προαύλιο του συστεγαζόμενου 107ου Δημοτικού είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου εδώ και πολλούς μήνες, και οι απαραίτητες εργασίες μόνωσης-στεγάνωσης είναι ενταγμένες στο έργο “Συντηρήσεις – βελτιώσεις κτηρίων και σχολείων του Δ.Α. και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες 2020-2022”, αρχικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συνολική απορρόφηση για το εν λόγω έργο κατά τα δύο πρώτα χρόνια που αυτό “έτρεχε” ήταν… μηδέν (0) ευρώ. Ενώ έχουμε ήδη μπει στον Δεκέμβριο του 2022, η προβλεπόμενη απορρόφηση μέχρι το τέλος του έτους ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια, μόλις στο 16% του αναθεωρημένου (προς τα κάτω) προϋπολογισμού ενός έργου που θα έπρεπε ήδη να ολοκληρώνεται, αλλά αντ’ αυτού προβλέπει το 60% της απορρόφησης το… 2024!

Είναι δεκάδες τα σχολικά κτήρια του Δήμου Αθηναίων που έχουν σοβαρά και επιδεινούμενα προβλήματα, υποβαθμίζοντας την εικόνα της δημόσιας παιδείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τον εμπαιγμό της σχολικής κοινότητας και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών. Ας κάνει μια φορά και μια αναθεώρηση του Τεχνικού Προγράμματος με ουσιαστικό αντίκτυπο στην πόλη και την κοινωνία της Αθήνας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)