to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 19.05.2021

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: ΕΛΑΣ και Δήμος Αθηναίων βαφτίζουν την εκκένωση «απελευθέρωση κι αξιοποίηση»

Σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Θέατρο «Εμπρός» και το εκκένωσαν - «Εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, ΕΛ.ΑΣ. και Δήμος Αθηναίων εκκενώνουν και σφραγίζουν εγκαταλειμμένα κτίρια που χρησιμοποιούνται, βαφτίζοντας το σχέδιό τους «απελευθέρωση και αξιοποίηση» των κτιρίων αυτών», επισημαίνει η Ανοιχτή Πόλη σε ανακοίνωσή της


Την αστυνομική εισβολή στο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» σήμερα το πρωί σχολιάζει η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη. «Άλλη μία στιγμή εργαλειοποίησης της πανδημίας, περιφρόνησης της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και αδιαφορίας για τις πραγματικές ανάγκες της πόλης», τονίζεται στην ανακοίνωσή της. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης: 

«Σε μια περίοδο που το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει στους δρόμους της πόλης, η Ελληνική Αστυνομία και η δημοτική αρχή της Αθήνας έκριναν σκόπιμο να κάνουν επίδειξη κυνισμού, εκκενώνοντας το θέατρο “Εμπρός”. Το ιστορικό κτίριο στου Ψυρρή έχει αποτελέσει έναν αυτοδιαχειριζόμενο χώρο πολιτισμού, ζωντανό και ανοιχτό σε όλη την κοινωνία, όπου έλαβαν χώρα χιλιάδες παραστάσεις, συναυλίες, μαθήματα, διαλέξεις και άλλες συλλογικές δραστηριότητες με σημαντική καλλιτεχνική και κοινωνική σημασία.

Εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, ΕΛ.ΑΣ. και Δήμος Αθηναίων εκκενώνουν και σφραγίζουν εγκαταλειμμένα κτίρια που χρησιμοποιούνται, βαφτίζοντας το σχέδιό τους “απελευθέρωση και αξιοποίηση” των κτιρίων αυτών. Για την Ανοιχτή Πόλη, αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτιρίων της πόλης συνιστά η κατοίκηση και η χρήση τους, με σεβασμό στις γειτονιές και την καθημερινότητά τους. Ασφάλεια στην πόλη φέρνει η κίνηση, η ζωντάνια και η δημιουργία, και όχι τα σφραγισμένα και σκοτεινά κτίρια.

Η σημερινή εκκένωση του θεάτρου “Εμπρός” συνιστά άλλη μία στιγμή εργαλειοποίησης της πανδημίας, περιφρόνησης της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και αδιαφορίας για τις πραγματικές ανάγκες της πόλης, την οποία κάποιοι αντιμετωπίζουν σαν πεδίο αποκλειστικά τουριστικής και εμπορευματικής εκμετάλλευσης». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)