to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 28.11.2013

Κοινωνία

Ανοιχτή Πόλη: Αστειεύεται ο κ. Καμίνης ότι θα τον ξαναψηφίσουν για δήμαρχο

Η Ανοιχτή Πόλη σχολιάζει την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του κ. Καμίνη για το δήμο της Αθήνας


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του κ. Καμίνη για το δήμο της Αθήνας, και τις σημερινές του δηλώσεις στο Mega θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η θητεία του κ. Καμίνη ήταν μία θητεία απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων, μηδενικού τεχνικού έργου και συρρίκνωσης των κοινωνικών δομών του δήμου. Μια θητεία υπάκουης διαχείρισης των εξαντλητικά μειωμένων κονδυλίων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  η οποία έχει φέρει το δήμο στα πρόθυρα της κατάρρευσης. 

Είναι εύκολο να επικαλείται οικονομικό νοικοκύρεμα και εμφάνιση πλεονάσματος, όταν οι υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν λεφτά ούτε για τα λειτουργικά τους έξοδα. Περηφανεύεται ο κ. Καμίνης ότι, παρά τις μειώσεις σε προσωπικό και κονδύλια, κρατά το δήμο όρθιο, ενώ στην πραγματικότητα είναι ετοιμόρροπος. Όσο για τα 120 εκατομμύρια ευρωπαϊκών πόρων, αυτά βρίσκονται μόνο στα όνειρα του κ. δημάρχου.

Ο κ. Καμίνης θεωρεί εαυτόν πρωτοπορία στην κοινωνική δράση, κάνοντας «κοινωνική αλληλεγγύη» με δωρεές μεγάλων χορηγών, ενώ τα δημοτικά ιατρεία φυτοζωούν με μηδαμινό προϋπολογισμό. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει σε κινήσεις αλληλεγγύης που στηρίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας με μηδενικά κονδύλια! Ενημερώνουμε τον κ. Καμίνη, ότι ο ρόλος των δράσεων αλληλεγγύης είναι να στηρίζει τον κόσμο της φτώχειας, ώστε να μπορεί να αντισταθεί στους οικονομικά και πολιτικά ισχυρούς που είναι υπεύθυνοι για την κρίση, και όχι για να κάνει ο λαός υπομονή, σκύβοντας το κεφάλι. 

Η υποψηφιότητά του μόνο ανεξάρτητη και ακομμάτιστη δεν είναι. Η ισχυρή του εξάρτηση από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, που με τόση ευλάβεια και προσήλωση εφάρμοσε στην περίοδο της θητείας του, τον κατατάσσει καθαρά στο «κόμμα του μνημονίου». Μπορεί στον κ. Καμίνη να μην αρέσει που θα συζητάμε πάλι για το μνημόνιο μετά από 4 χρόνια, αλλά του υπενθυμίζουμε ότι, όλα αυτά τα χρόνια, εφαρμόζονται συνεχώς οι ίδιες πολιτικές που διαλύουν τη χώρα και εξαθλιώνουν το λαό. Ας μας πει ο ίδιος, πως ακριβώς σχεδιάζει την «επόμενη ημέρα» της «ανάκαμψης», όταν η τρόικα ζητάει 6.000 απολύσεις επιπλέον στην Τ.Α.;

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)