to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:28 | 23.10.2012

Πολιτισμός

Ανοιχτή Πόλη: Απαιτούμε το θέατρο «εμπρός» να παραμείνει αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πολιτισμού

Την στήριξή της στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο πολιτισμού "εμπρός" που απειλείται με έξωση από την ΕΤΑΔ, εξέφρασε με δελτίο τύπου της η δημοτική παράταξη Αθήνας "Ανοιχτή Πόλη" και παράλληλα κάλεσε τους πολίτες, αλλά και το δήμαρχο Αθηναίων να παρέμβουν, αποτρέποντας το κλείσιμο του χώρου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση


Υπερασπιζόμαστε το καλλιτεχνικό έργο της κίνησης Μαβίλη - Απαιτούμε το θέατρο «εμπρός» να παραμείνει αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πολιτισμού. 


Σε μια πόλη όπως η Αθήνα, στην οποία ο πολιτισμός δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και οι καλλιτέχνες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνεργοι και ανασφάλιστοι, το έργο της Κίνησης Μαβίλη, στο θέατρο «Εμπρός», αποτελεί υπόδειγμα δημιουργικής αντίστασης για την επιβίωση των τεχνών, των δημιουργών και του κοινού τους.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του «Εμπρός» με μαζική συμμετοχή και μεγάλη καλλιτεχνική παραγωγή, το κράτος μέσω της Ε.Τ.Α.Δ. ετοιμάζεται να επέμβει και να εκδιώξει τους καλλιτέχνες, οι οποίοι λειτουργούν σε αυτοδιαχειριστική βάση το χώρο.

Καταδικάζουμε αυτή τη βάναυση πολιτική. Όχι μόνο ο κρατικός προϋπολογισμός είναι μηδενικός για τον πολιτισμό, όχι μόνο έχει καταργηθεί το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και οι καλλιτέχνες, που επιμένουν να υπηρετούν την τέχνη τους, εκδιώκονται από ένα δημόσιο κατάλυμα, το οποίο θα έπρεπε, μαζί με πολλά άλλα, να έχουν παραχωρηθεί στους ανθρώπους του πολιτισμού ως ελάχιστο δείγμα κρατικής υποστήριξης του έργου τους.

Καλούμε τον δήμαρχο Αθηναίων να παρέμβει και να μην επιτρέψει να κλείσει το «Εμπρός». Η Ανοιχτή Πόλη ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της Κίνησης Μαβίλη, των πνευματικών ανθρώπων και κάθε αλληλέγγυου πολίτη και θα βρίσκεται την Πέμπτη 25/10 στις 11.00 στο θέατρο «Εμπρός».



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)