to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:08 | 12.03.2019

Πολιτική

Ανοιχτή επιστολή σε Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινους: Τα 10 σημεία για τις προοδευτικές συγκλίσεις

Ανοικτή επιστολή προς τους υποψηφίους των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων για την προεδρία της Κομισιόν (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι) από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενόψει των ευρωεκλογών: «Μια ατζέντα 10 σημείων, που προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την αλληλεγγύη»


Ανοικτή επιστολή προς τους υποψηφίους των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων για την προεδρία της Κομισιόν (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι) αποστέλλουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ProgressiveCaucus), μεταξύ αυτών και ο Δημ. Παπαδημούλης.

Ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019 ζητούν από τους υποψηφίους Νίκο Κούε και Βιολέτα Τόμιτς(Αριστερά), Φρανς Τίμερμανς (Σοσιαλιστές), Μπας Έικχουτ και ΣκαΚέλερ (Πράσινοι), να μοιραστούν τις πολιτικές τους προτεραιότητες πάνω σε 10 σημεία που η Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει, ζητώντας απαντήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου, για την εκκίνηση ενός διαλόγου και προοδευτικών συγκλίσεων.

«Σας καλούμε να υψώσετε τη φωνή σας και να δεσμευτείτε σε μια ατζέντα που προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την αλληλεγγύη», επισημαίνουν στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές της Προοδευτικής Συμμαχίας, δεσμευόμενοι να συνεχίσουν τον διάλογο για τις προοδευτικές συγκλίσεις τόσο στο επίπεδο του Ε/Κ, όσο και στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών, σε συνεργασία με ΜΚΟ και προοδευτικές οργανώσεις.

«Αγωνιούμε και παλεύουμε για την επικράτηση των δημοκρατικών αξιών, για προοδευτικές αλλαγές στις κοινωνίες μας, για ένα μέλλον βιώσιμο για την ευρεία πλειοψηφία των συμπολιτών μας, και όχι για τους λίγους των ελίτ», τονίζει η Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθεί πλήρης η επιστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας:

"Εμείς, οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο· εμείς, πολιτικοί, πολίτες, που αγωνιούμε και παλεύουμε για την επικράτηση των δημοκρατικών αξιών, για προοδευτικές αλλαγές στις κοινωνίες μας, για ένα μέλλον βιώσιμο για την ευρεία πλειοψηφία των συμπολιτών μας, και όχι για τους λίγους των ελίτ· εμείς, καλούμε τους κορυφαίους υποψηφίους των τριών ευρωπαϊκών κομμάτων (των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς και των Πρασίνων) να εκκινήσουν έναν διάλογο μαζί μας και να εκθέσουν τις θέσεις τους πάνω σε 10 σημεία που θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμα.

Ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019, που θα είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών, σας καλούμε να δώσετε στους πολίτες τις απαντήσεις που ζητούν, και να μοιραστείτε τις πολιτικές σας προτεραιότητες. Σας καλούμε να υψώσετε τη φωνή σας και να δεσμευτείτε σε μια ατζέντα που προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την αλληλεγγύη.

Σας καλούμε να αποδεχθείτε το κάλεσμά μας σε ένα γόνιμο διάλογο, του οποίου το αποτέλεσμα θα θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας:

Guillaume Balas (S&D)

EllySchlein (S&D)

SergioCofferati (S&D)

Georgi Pirinski (S&D)

Dimitrios Papadimoulis (GUE/ NGL)

Martin Schirdewan (GUE/ NGL)

Eva Joly (Greens/ EFA)

Ernest Urtasun (Greens/ EFA)

Florent Marcellesi (Greens/ EFA)

Εμείς, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ProgressiveCaucus), θα θέλαμε να γνωρίζουμε τις θέσεις σας στα εξής 10 σημεία:

-Οι τέσσερις βασικές αρχές του Μανιφέστο του Βεντοτένε: κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία των πολιτών, ειρήνη και αλληλεγγύη

-Νέο Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης που θα αντικαταστήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης

-Μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών Συνθηκών, υιοθετώντας μια νέα Χάρτα περί μιας κυρίαρχης ευρωπαϊκής δημοκρατίας, που θα εστιάζει στο δημόσιο έλεγχο και τη λογοδοσία

-Ενδυνάμωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, προστασία του δικαιώματος στη δωρεάν εκπαίδευση για όλους,  και επικράτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έναντι των νόμων της αγοράς και του κεφαλαίου

-Πανευρωπαϊκή Σύνοδος για την ειρήνη και τη συλλογική ασφάλεια, ενάντια στον πόλεμο

-Υλοποίηση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ενίσχυσης της βιομηχανίας, που θα βασίζεται στην κυκλική οικονομία και θα παρέχει θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου, με σεβασμό στο κλίμα και το περιβάλλον - Πρόσβαση των εργαζομένων στο δικαίωμα επαναπρόσληψης και αναδιανομή του πλούτου που παράγεται από τη χρήση νέων τεχνολογιών

-Εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών και βιώσιμων στρατηγικών, που θα αντιστρέψουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής στις κοινωνίες μας, τις οικονομίες μας, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

-Πραγματική ισότητα των φύλων στην εργασία και όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, με κατοχύρωση της προστασίας της στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής

-Κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του "ξεπλύματος" χρήματος

-Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου, βασισμένη στις ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα, και την αλληλεγγύη, δια μιας πλήρους μεταρρύθμισης της Συνθήκης του Δουβλίνου.

* Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πλατφόρμα διαλόγου, που βασίζεται στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στον ανοικτό διάλογο. Στόχος της είναι να επεξεργαστεί τις διαφορές και να χτίσει γέφυρες μεταξύ των προοδευτικών συμμάχων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε όλη την Ευρώπη. Δημιουργήθηκε από προοδευτικούς ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων και είναι ανοικτή στον καθένα που μετέχει της κοινότητας του ευρωκοινοβουλίου, υποστηρίζοντας την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και βιωσιμότητα. Στην Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν ευρωβουλευτές από την Αριστερά (GUE/NGL), τους Σοσιαλδημοκράτες (S&D), και τους Πράσινους (Greens/EFA)].

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)