to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:18 | 24.05.2022

Κοινωνία

Ανοιχτή Επιστολή για την πολιτική χορηγιών της ΕΛΑΙΣ- UNILEVER HELLAS

«Η ΕΛΑΙΣ- UNILEVER HELLAS θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει τελικά. Δεν μπορεί να στηρίζει τόσα χρόνια μια ΜΚΟ που δρα επιλεκτικά και ταυτόχρονα να διατείνονται ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» αναφέρουν οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο σε επιστολή τους προς την εταιρία


Αναλυτικά η επιστολή

Προ μιας εβδομάδας περίπου στείλαμε ένα αίτημα στην ΕΛΑΙΣ- UNILEVER HELLAS όταν διαπιστώσαμε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών μας να έχουμε καπάκια σε όλα τα χρώματα για την δράση μας στις 17 Μάη για το IDAHOBIT είχαμε ελλείψεις.

Καθώς ήταν μόνο μία ημέρα πριν την εκδήλωσή μας που στείλαμε το αίτημα θεωρήσαμε λογικό να μην μπορεί η εταιρία να ανταποκριθεί σε αυτό.

Στην  συνέχεια και μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η συγκεκριμένη δράση αποφασίσαμε ως ΔΣ να την επαναλάβουμε στο πλαίσιο του Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας και επαναφέραμε το αίτημα για χορηγία άπαξ κάποιων  προϊόντων – περιορισμένου αριθμού- ώστε να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

¨Έχοντας δει  στην επίσημη σελίδα της εταιρίας ότι δηλώνει υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και των  ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενων της θεωρήσαμε ότι το αίτημά μας πάει σε μια φιλική και σύμμαχο στον αγώνα μας εταιρία. Η απάντησή που λάβαμε ήταν μεγάλη έκπληξη για μας και σας παραθέτουμε ένα τμήμα της : «Ως εκ τούτου, μία σταθερή επιλογή μας τα τελευταία χρόνια είναι η συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων, ένα ίδρυμα που παρέχει κάθε εβδομάδα τρόφιμα, αλλά και προϊόντα καθημερινής χρήσης σε περισσότερους από 25.000 συνανθρώπους μας, για περισσότερα από 20 χρόνια. Ταυτόχρονα, η ΕΛΑΙΣ- UNILEVER HELLAS από το 2014 συνεργάζεται και υποστηρίζει με δωρεά προϊόντων την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, που επιτελεί το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής της Ελλάδος σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε στην ανακούφιση κάποιων συνανθρώπων μας με τρόπο αποτελεσματικό και συστηματικό. Οι συγκεκριμένες συνεργασίες απορροφούν το σύνολο των προϊόντων που έχουμε διαθέσιμα και δεν μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε στα αμέτρητα αιτήματα για βοήθεια που φθάνουν σχεδόν καθημερινά στην εταιρία μας.»

Καλά κάνει η εταιρία και προσφέρει στην Τράπεζα Τροφίμων αλλά έχουμε τις ενστάσεις μας για την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ καθώς η Αρχιεπισκοπή της Ελλάδος και η ΜΚΟ της  ουδέποτε ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όπως π.χ. αυτό του Σ.Υ.Δ. προκειμένου να συμβάλει στην ανακούφιση και ΛΟΑΤΚΙ+ συνάνθρωπων μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.

Η ΕΛΑΙΣ- UNILEVER HELLAS θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει τελικά. Δεν μπορεί να στηρίζει τόσα χρόνια μια ΜΚΟ που δρα επιλεκτικά και ταυτόχρονα να διατείνονται  ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ας μας απαντήσουν δημόσια λοιπόν  και ας πάρουν και δημόσια θέση στο ερώτημα : είναι εντάξει για την «συμπεριληπτική πολιτική» της εταιρίας τους ο αποκλεισμός των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων από την συγκεκριμένη ΜΚΟ; Θα συνεχίζουν να την στηρίζουν με το ίδιο σθένος όπως έκαναν από το 2014 ως σήμερα χωρίς να αναρωτηθούν για τους περιορισμούς που θέτει στους ανθρώπους που βοηθάει;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)