to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 09.04.2013

Πολιτική

Ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια των νοσοκομείων από τους εργαζόμενους

Ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια των νοσοκομείων διοργανώθηκαν σήμερα 9 Απριλίου. Οι κινητοποιήσεις έγιναν στo πλαίσιo του 20ήμερου πανελλαδικού προγράμματος δράσης που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις (ανοιχτές συνελεύσεις των εργαζομένων, αποκλεισμούς δρόμων, συγκεντρώσεις έξω από Υγειονομικές Περιφέρεις κ.α.) και θα κορυφωθεί με την 6ωρη στάση εργασίας στις 17 Απρίλη.


Σε μια σειρά από νοσοκομεία όπως στον Ευαγγελισμό, στο Αλεξάνδρα, στον Άγιο Σάββα και αλλού, οι εργαζόμενοι βγήκαν στην είσοδο ή και στο δρόμο για να ενημερώσουν και να  απευθύνουν κάλεσμα για κοινό αγώνα στους ασθενείς και στην υπόλποιπη κοινωνία. Η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία είναι πλέον δραματική και εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ασθενείς όσο και για το ίδιο το προσωπικό. Η χρόνια υποχρηματοδότηση, οι απλήρωτες εφημερίες, οι ελλείψεις σε προσωπικό, έφεραν τα νοσοκομεία στη σημερινή τους κατάσταση. Η στάση πληρωμών από το κράτος για εφημερίες και υλικά, οι κυβερνητικές επιλογές των συγχωνεύσεων-κλεισίματος τμημάτων και κλινικών, του παγώματος των προσλήψεων, των καταργήσεων των οργανικών θέσεων έρχονται να τα αποτελειώσουν. Επικουρικά δε στα παραπάνω, οι διαθεσιμότητες και η υποτιθέμενη «αξιολόγηση» (προθάλαμος μαζικών απολύσεων), αλλά και το καινούργιο «φρούτο» των ιδιωτικών ελεγκτών για το προσωπικό (σε Ευαγγελισμό, Ερυθρό, Ασκληπιείο Βούλας κ.α.) επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσους προσπαθούν να αντισταθούν.

Στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Ζαχαριάς (Αρκαδίας) και Μαρία Μπόλαρη (Α’ Αθήνας), με την τελευταία, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αλεξάνδρας και του Αγ. Σάββα, να δηλώνει:

«Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαιρετίζουμε τις σημερινές συντονισμένες συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Οι πρωτοβουλίες που ενώνουν τους εργαζόμενους με την κοινωνία είναι ο μόνος τρόπος για να σπάσουμε την τρομοκρατία και την συκοφάντιση και πρέπει να συνεχίσουν. Η δημόσια Υγεία καταστρέφεται από τις μνημονιακές πολιτικές και η συγκυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να πληρώσουν τα σπασμένα. Αυτό δε μπορεί να γίνει αποδεκτό! Τα δημόσια νοσοκομεία φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα και τους αγώνες μας, τα έχουμε δουλέψει και τα έχουμε πληρώσει για να απολαμβάνουν όλοι δημόσια και δωρεάν Υγεία. Χρειάζεται από δω και μπρος κλιμάκωση και ακόμα πιο σκληρούς αγώνες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το μόνο που ακούν και φοβούνται είναι η δράση μας. Η στάση εργασίας και η συγκέντρωση στις  17 Απρίλη είναι πολύ σημαντική και πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι, εμείς σα ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα είμαστε μαζί σας σε κάθε βήμα, μέχρι την ανατροπή!» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)