to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:24 | 21.03.2016

Κοινωνία

«Ανοιχτά σύνορα - Σταματήστε τον πόλεμο» - Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για το πανό στο Λευκό Πύργο

Πανό στον Λευκό Πύργο ανήρτησε η πρωτοβουλία «safe passage, stop war» με σύνθημα «Ανοιχτά σύνορα, ασφαλή περάσματα, σταματήστε τον πόλεμο».


Ελεύθερα αφέθηκαν τα τρία άτομα που προσήχθησαν νωρίτερα από την αστυνομία για την ανάρτηση πανό στο Λευκό Πύργο, πρωτοβουλία την οποία ανέλαβαν συμβολικά μέλη συλλογικότητας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό, οι προαχθέντες, αφού εξετάστηκαν πρώτα από αστυνομικούς, αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο σε βάρος τους.

 

Οι προσαγωγές είχαν γίνει νωρίτερα σήμερα όταν τρεις αστυνομικοί κατευθύνθηκαν στο Λευκό Πύργο μετά την κίνηση της Πρωτοβουλίας «Safe Passage - Stop Wars» να κρεμάσει στο κτίριο πανό που έγραφε «Ανοίξτε τα σύνορα. Ασφαλής δίοδος. Σταματήστε τους πολέμους».

 Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα του μνημείου και προσήγαγαν δύο από τα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα όταν κατέβηκαν με τους δύο προσαχθέντες, ακόμη ένα άτομο, μέλος της Πρωτοβουλίας, ζήτησε να προσαγάγουν και τον ίδιο καθὠς όπως είπε τους βοήθησε να δέσουν το πανό.

Επέμβαση της Αστυνομίας στο Λευκό Πύργο για το πανό-Τρεις προσαγωγές (ΦΩΤΟ)

leykos pano astynomikoi 6

------------------

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο η πρωτοβουλία «safe passage, stop war» υπογραμμίζει πως «ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και 5 χρόνια στη Συρία και τη Μέση Ανατολή είναι η αιτία της προσφυγιάς, του ξεριζωμού, της θλίψης».
 

«Με πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες που είναι πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, η Ευρώπη προχωρά σε επαναπροωθήσεις προσφύγων, κλείσιμο συνόρων για αυτούς τους ανθρώπους ενώ τοποθετεί και το διεφθαρμένο και αντιδημοκρατικό καθεστώς του Ερντογάν ως κομμάτι της κρίσης», αναφέρει μεταξύ άλλων η πρωτοβουλία «safe passage, stop war», η οποία αποτελεί μία κοινωνική πρωτοβουλία που στοχεύει στον πανευρωπαϊκό συντονισμό δράσεων αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες και σύγκρουσης με τη λογική των κλειστών συνόρων και του ρατσισμού. 
 

Καλεί τέλος τον κόσμο να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του συλλέγοντας τρόφιμα και πηγαίνοντας στα Διαβατά και την Ειδομένη. (stokokkino)






 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)