to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 16.03.2019

Αυτοδιοίκηση

Ανοιχτή Πόλη: Ο Δήμος και η παράταξη Καμίνη δεν αναγνωρίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

«Οι κύριοι Γερουλάνος και Μπακογιάννης θα έχουν στους συνδυασμούς τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που θα ψηφίσουν αυτό το μέτρο» (σ.σ.: την προπληρωμή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων)


Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Ανοιχτής Πόλης για το Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Μαρτίου 2019:
«Συζητήθηκε το αίτημα του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την καταβολή των Τελών Κατάληψης Δημόσιων Χώρων. 
Το αίτημα αφορούσε τροποποίηση παλαιότερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 1156/26-7-2018, σύμφωνα με την οποία οι καταστηματάρχες οφείλουν να προκαταβάλουν τα τέλη του έτους 2019 στο σύνολό τους μέχρι τον 31 Μαρτίου του 2019. Το θέμα συζητήθηκε έπειτα από συλλογή υπογραφών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου της Αθήνας. 
Η Ανοιχτή Πόλη υποστήριξε το αίτημα και ζήτησε να γίνεται η καταβολή σε μηνιαίες δόσεις, τέλος καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την προπληρωμή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. 
Είναι ένα άδικο μέτρο, καθώς εφαρμόζεται οριζόντια σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Δήμος και η παράταξη Καμίνη δεν αναγνωρίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, και εφαρμόζει το μέτρο οριζόντια, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία, να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό. Υποστηρίζουμε τους επαγγελματίες της πόλης που δεν αντέχουν το βάρος. 
Ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία, ώστε ο καθένας και η καθεμία να πάρει την ευθύνη της ψήφου του/της. Οι κύριοι Γερουλάνος και Μπακογιάννης θα έχουν στους συνδυασμούς τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που θα ψηφίσουν αυτό το μέτρο». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)