to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 10.12.2020

πηγή: documentonews

Κοινωνία

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο το κομμωτήρια;

Χαοτική είναι η κατάσταση στην κυβέρνηση με τα στοιχεία της πανδημίας να μην πηγαίνουν καλά ενώ η Αγορά στενάζει με το lockdown.


Ενώ σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», από την άλλη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα τη στιγμή που το Επαγγελματικό Επιμελιτήριο ανακοινώνει πως ενδέχεται να ανοίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο, το αργότερο τη Δευτέρα.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν αποτελεί θέση μόνον του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ή απόφαση της κυβέρνησης.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ανέφερε πως «όσο δεν μειώνεται η κινητικότητα, τόσο θα εξαπλώνεται ο ιός» ενώ ταυτόχρονα είπε πως τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα όταν δώσουν οι ειδικοί το «πράσινο φως» για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. «Tο lockdown είναι αυστηρό ήδη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά και θεσμικά, το click away θα μπορούσε να είναι μια λύση, τονίζοντας όμως ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λιανική πώληση. «Όταν εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι oι οποίοι συνεδριάζουν θα τα πούμε», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ. Πρόκειται όμως για προαιρετική λειτουργία, για όποιο θέλει να ανοίξει.

Κάνοντας μία σύγκριση με την λειτουργία των σχολείων, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος όμως που χάνεται από τις επιχειρήσεις δεν αναπληρώνεται.

Από την πλευρά του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανακοίνωσε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν τα κομμωτήρια:

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι «μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα» σημειώνει ο ΕΕΑ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΕΑ:

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)