to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 17.08.2021

Οικονομία

Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Σε λειτουργία θα βρίσκονται από αύριο δύο ψηφιακές πλατφόρμες, η μία για τις αποζημιώσεις και η δεύτερη για τις δωρεές στους πυρόπληκτους


Δύο ψηφιακές πλατφόρμες μέσω των οποίων θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τις αποζημιώσεις οι πυρόπληκτοι, arogi.gov.gr και αλλά και η e-dorees.gov.gr για τις  δωρεές, θα βρίσκονται σε λειτουργία από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς οι έλεγχοι των μηχανικών έχουν ολοκληρωθεί σε διάφορες περιοχές ενώ στις υπόλοιπες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Με βάση το πόρισμα των ελέγχων από τα κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, οι πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, ώστε να λάβουν την προκαταβολή που δικαιούνται στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής, όσο και αποζημίωση για οικοσυσκευές.

Για κατοικίες η άμεση ενίσχυση ανέρχεται σε έως 20.000 ευρώ για κατοικία και έως 22.000 ευρώ για επιχειρήσεις.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr όπου, με βάση την καταγραφή των πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων φυσικά και νομικά πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα, με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσουν την προσφορά τους σε χρήματα ή σε είδος.

Στην πλατφόρμα θα διατίθεται ο ειδικός Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής για την κατάθεση δωρεών που έχει ανοίξει το Υπουργείο Οικονομικών.

Τηλεφωνική γραμμή για πυρόπληκτους αγρότες

Ηλεκτρονική και τηλεφωνική στήριξη στους πυρόπληκτους αγρότες παρέχεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τα μέτρα αποζημιώσεων, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τις συνολικές δράσεις υποστήριξης παραγωγών και κτηνοτρόφων στις πυρόπληκτες περιοχές.

1. Στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1540 (που λειτουργεί ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο οποίο προστέθηκε Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων Αγροτών).

2.Στην ηλεκτρονική σελίδα του ΥΠΑΑΤ, στην κατηγορία «Χρήσιμες Οδηγίες Διαχείρισης Πυρόπληκτων Εκτάσεων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)