to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 16.07.2012

Πολιτισμός

Ανοίγει και πάλι το θέατρο των Δελφών

Με μια θεατρική και μουσική παράσταση ανοίγει το αρχαίο θέατρο Δελφών,37 χρόνια μετά την τελευταία θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του θεάτρου. Την εκδήλωση, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Ιουλίου, διοργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να δώσει και πάλι ζωή στο στο αρχαίο θέατρο, με στόχο την ανάδειξη ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας.


«Πήγα στον χώρο και έπαθα σοκ από την ομορφιά του. Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα» ανέφερε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος, συνοψίζοντας την πρώτη του εντύπωση από το αρχαίο θέατρο των Δελφών. Η πρόταση για μια παράσταση στον χώρο βρήκε «απήχηση στους καλλιτέχνες, κανείς δεν αρνήθηκε, κανείς δεν είπε ''δεν μπορώ''» τόνισε ο ίδιος. Ετσι, αποσπάσματα από έργα του αρχαίου δράματος («Πέρσες», «Ηρακλής Μαινόμενος», «Αγαμέμνων» κ.ά.) και ποίηση θα αποδώσουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Καραθάνος, Ελένη Κοκκίδου, Λυδία Κονιόρδου, Ολια Λαζαρίδου, Μάγια Λυμπεροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ρένη Πιττακή και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Επίσης, την ίδια βραδιά το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο θα ερμηνεύσει τις «Πέντε μελωδίες» του Μορίς Ραβέλ με τη συμμετοχή της σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου και το «Κουιντέτο για κλαρινέτο» του Μότσαρτ, με τη συμμετοχή του Διονύση Γραμμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία παράσταση στο Θέατρο των Δελφών ανέβηκε το 1975 και στη συνέχεια, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της ανασκαφής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε το 1992 μια εορταστική μουσική εκδήλωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)