to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 04.07.2016

Αθλητισμός

Ανοίγει η αυλαία στο Προολυμπιακό για την Εθνική μπάσκετ

Το Euro μπορεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων φιλάθλων ωστόσο το Προολυμπιακό Τουρνουά στο μπάσκετ, ξεκινά σήμερα και σίγουρα θα προσφέρει συγκινήσεις. Ο Φώτης Κατσικάρης και οι παίκτες του έχουν σκοπό να «σφραγίσουν» το ένα και μοναδικό εισιτήριο από το τουρνουά του Τορίνο για το Ρίο ντε Τζανέιρο, αφήνοντας εκτός Ολυμπιακών Αγώνων την οικοδέσποινα και φαβορί, Ιταλία, των Μάρκο Μπελινέλι και Ντανίλο Γκαλινάρι.


Απούσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012), 5η σε Πεκίνο (2008), Αθήνα (2004) και Ατλάντα (1996), η εθνική διεκδικεί μία 5η παρουσία στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Είχε προηγηθεί και η συμμετοχή στο Ελσίνκι το 1952 (17η). Οι δύο... Γιάννηδες (Αντετοκούνμπο και Μπουρούσης) είναι οι δύο σταρ αυτής της ανανεωμένης και νεανικής εθνικής, στην μετά-Σπανούλη-Ζήση εποχή.

Αντετοκούνμπο και Μπουρούσης χαίρουν παγκόσμιας φήμης και συμπεριλήφθηκαν εξάλλου, στους «10 λόγους» που προτείνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) να μη χάσει κανείς αυτό το Προολυμπιακό, ένα εκ των τριών που διεξάγονται αυτό τοκαλοκαίρι (Σερβία και Φιλιππίνες τα άλλα δύο).

Δύο απουσίες που καλούνται να καλύψουν οι τα παιδιά του Κατσικάρη είναι αδιαμφισβήτητα αυτές των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα πουέμειναν εκτός λόγω τραυματισμού στην πελματιαία απονευρωσίτιδα.

Πρώτος αντίπαλος για την Ελλάδα νωρίς απόψε το βράδυ(19:00) το Ιράν, ενώ την Τετάρτη (19:00) ακολουθεί το Μεξικό. Βατοί αντίπαλοι για τους Έλληνες διεθνείς που θέλουν να ζεσταθούν σ’αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια και να είναι πανέτοιμοι με Κροατία και Ιταλία που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στις δύο πρώτες θέσεις του Β΄ ομίλου.

Ο επί σειρά ετών Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Ντιρκ Μπάουερμαν, έχει αναλάβει την εθνική της χώρας της Ασίας. Ο ύψους 2.18 σέντερ Χαμέτ Χαντάτι αποτελεί το αστέρι του Ιράν. Ο κίνδυνος για την εθνική Ελλάδας είναι το γεγονός πως είναι μία άγνωστη ομάδα, αλλά ο Κατσικάρης και οι συνεργάτες του έκαναν σκάουτινγκ και προετοίμασαν όσο καλύτερα μπορούσαν τους Έλληνες διεθνείς, στο μικρό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους για προετοιμασία.

«Πιέζουν πολύ την μπάλα στην άμυνα τους για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αιφνιδιασμού, ενώ ο βασικός σέντερ τους έχει τον ρόλο του... τερματοφύλακα για να κερδίσουν το ριμπάουντ και να τρέξουν στην επίθεση. Είναι αποτελεσματικοί στο tranzition. ΤοΙράν αρέσκεται στην άμυνα ζώνης, αλλά είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε με υψηλό ρυθμό στην επίθεση, συνεχή κίνηση και αποτελεσματικότητα,» ανέλυσε τον πρώτο αντίπαλο ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης.

Το κίνητρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι υψηλό για κάθε αθλητή και πλέον απομένει να δούμε, αν θα τα καταφέρει αυτό το νεανικό σύνολο που φαίνεται να έχει λαμπρό μέλλον.

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 4 Ιουλίου
19.00: Ελλάδα - Ιράν (ΕΡΤ2-OTE Sport 4 HD)
Ρεπό το Μεξικό

 

Τρίτη 5 Ιουλίου
19.00: Ιράν - Μεξικό (ΕΡΤ2-OTE Sport 4 HD)
Ρεπό η Ελλάδα

Τετάρτη 6 Ιουλίου
19.00: Μεξικό - Ελλάδα (ΕΡΤ1-OTE Sport 4 HD)
Ρεπό το Ιράν
 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Δευτέρα 4 Ιουλίου
22.00: Τυνησία - Ιταλία (ΕΡΤ2-OTE Sport 4 HD)
Ρεπό η Κροατία

Τρίτη 5 Ιουλίου
22.00: Ιταλία - Κροατία (ΕΡΤ2-OTE Sport 4 HD)
Ρεπό η Τυνησία

Τετάρτη 6 Ιουλίου
22.00: Κροατία - Τυνησία (ΕΡΤ2-OTE Sport 4 HD)
Ρεπό η Ιταλία

Πέμπτη 7 Ιουλίου

Όλες οι ομάδες έχουν ρεπό

Παρασκευή 8 Ιουλίου

19.00: Α΄ημιτελικός: 1Α - 2Β
22.00: Β΄ημιτελικός: 2Α - 1Β

Σάββατο 9 Ιουλίου

22.00: Τελικός (ο νικητής προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)