to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 12.05.2012

Κοινωνία

"Ανοχή τέλος" στις επιθέσεις ΜΑΤ-νεονάζι

Ψήφισμα και κάλεσμα σε διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας», με αφορμή τα γεγονότα της Τετάρτης 9/5.


Ακολουθεί ψήφισμα του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ:


ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ

Ψήφισμα Σ.Φ. ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας»


Τους τελευταίους μήνες η παρουσία των δυνάμεων καταστολής γύρω από πανεπιστήμιο μας είναι καθημερινή. Σκοπός τους να δημιουργήσουν κλίμα αστυνομοκρατίας στη πόλη και να στοχοποιήσουν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για τα πάντα θέλοντας να μας αποπροσανατολίσουν από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την εξαθλίωση της κοινωνίας: τις κυβερνήσεις των μνημονίων, τη Τρόικα (ΕΕ,ΔΝΤ), την καπιταλιστική κρίση. Χθες όμως (9/5/12) δεν ήταν μια απλή επίθεση της αστυνομίας. Χθες είδαμε νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε αγαστή συνεργασία με ΜΑΤ και ασφαλίτες να επιτίθενται στους μετανάστες στην Πατησίων, σε συμφοιτητές μας, να απειλούν φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους ενώ η αστυνομία έφτασε να συλλάβει και επισκέπτη καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ από την Ινδία διαλύοντας κάθε αυταπάτη ως προς τη ρατσιστική ή μη φύση των επιθέσεων της. Η αστυνομία δεν δίστασε να πετάξει κρότου λάμψης και δακρυγόνα στο προαύλιο της σχολής θέτοντας σε κίνδυνο της σωματική ακεραιότητα όλων των παρισταμένων.


Απέναντι σε όλα αυτά η πρυτανεία, παρά τις συνεχείς επίσημες παρεμβάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου σιωπά. Άφησε την αστυνομία και τους νεοναζί να παίζουν προεκλογικά παιχνίδια έξω από την ΑΣΟΕΕ μετατρέποντας τον περιβάλλοντα χώρο της σχολής σε πεδίο ασκήσεων τρομοκράτησης. Η ανοχή όμως τελείωσε. Η πρυτανεία πρέπει να πάρει θέση αν δεν θέλει να ξαναβρεθεί στο αστυνομικό τμήμα να απελευθερώνει επισκέπτες καθηγητές που έκαναν το λάθος να γεννηθούν μελαμψοί ή να μαζεύει τραυματίες από το προαύλιο.


Οφείλουμε να αποκρούσουμε τον ρατσισμό και τον εκκολαπτόμενο φασισμό. Να σταθούμε έμπρακτα ενάντια στη βαρβαρότητα που εξαπλώνεται. Πολεμάμε την εξαθλίωση όχι τους εξαθλιωμένους. Οι μετανάστες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καταπιεζόμενης εργατικής τάξης. Κανείς δεν μπορεί πια να πει ότι δεν ήξερε. Η ανοχή και η απάθεια τελείωσαν.


το Δ.Σ. του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)