to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:16 | 08.10.2018

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Άννυ Παπαρρούσου στο «Κόκκινο»: Η ΕΛΑΣ συνειδητά δεν συνδράμει την έρευνα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Καταρρέει πλήρως η αρχική αφήγηση της αστυνομίας και των ΜΜΕ για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, υπογραμμίζει η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής που εκπροσωπεί την οικογένειά Άννυ Παπαρρούσου, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα


Στην πλήρη αποδόμηση του αρχικού σεναρίου οδηγεί και η δημοσιογραφική έρευνα όπως την παρουσιάζει η δημοσιογράφος Γεωργία Ανάγνου . «Πρέπει να καταγγελθεί ότι η αστυνομία συνειδητά δε συνεργάστηκε, δεν έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση και το γιατί το καταλαβαίνει κανείς και από τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων των αστυνομικών. Πρέπει να καταγγελθεί και ότι η αστυνομία δε συνδράμει και τώρα με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να συμπληρωθεί η ελλιπέστατη δικογραφία», τονίζει η Άννυ Παπαρρούσου.

Αυτή η διαδοχική αγριότητα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο

«Δεν θα ξέραμε τίποτα αν δεν υπήρχε η εικόνα. Από τη δικογραφία δεν περιγραφόταν καμία βίαιη ενέργεια κατά του θανόντος, αντιθέτως αναφερόταν πως ‘κόπηκε από τα τζάμια και κατέρρευσε’. Αυτό πλήττει ευθέως την αξιοπιστία της Αστυνομίας. Επειδή ακριβώς χαρακτηρίστηκε σαν ένα συμβάν που δεν ήταν άξιο λόγου, δεν κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός ως όφειλε. Δεν αποκλείστηκε η περιοχή, δεν έγινε συλλογή και ανάλυση του οπτικού υλικού, δεν αναγνωρίστηκαν μάρτυρες και δεν κλήθηκαν για κατάθεση. Όσο για την ελλιπέστατη δικογραφία, αυτή δεν συμπληρώθηκε ούτε μετά το βίντεο. Ακόμα και τώρα, στο στάδιο της ανάκρισης που προσπαθούμε να εισφέρουμε στοιχεία, ο κρατικός μηχανισμός παρουσιάζει αγκύλωση».

Στην ερώτηση ‘τι περιμένει από την ιατροδικαστική έκθεση’ η Άννυ Παπαρρούσου είναι κάθετη. «Δε με ενδιαφέρει καθόλου η ιατροδικαστική έκθεση. Έχουμε μια κακοποίηση που αρχίζει από τους δράστες οι οποίοι δίνουν το σύνθημα για τη βία και συνεχίζεται μέχρι μετά το θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Αυτή η διαδοχική αγριότητα που διήρκεσε τόση ώρα, ήταν ικανή να σκοτώσει άνθρωπο».

Το ρεπορτάζ

Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας, η Γεωργία Ανάγνου αποδομεί το αρχικό σενάριο σημείο προς σημείο.

-      Ο «επίδοξος ληστής» αποδεικνύεται πως δεν μπήκε για να κλέψει. Βίντεο και μαρτυρίες δείχνουν ότι ο Ζακ έφθασε στη Γλάδστωνος τρομαγμένος και ζητώντας βοήθεια. Επιχείρησε να μπει σε αρτοποιείο και μετά στο κοσμηματοπωλείο. Δε βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματά του μέσα στο κοσμηματοπωλείο, παρά μόνο στην εξώπορτα.

-      Το μαχαίρι δεν κρατήθηκε ποτέ από τον ίδιο καθώς δεν βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματά του σ’ αυτό, το οποίο – ωστόσο – βλέπουμε να το κρατά αστυνομικός με γυμνά χέρια

-      Δεν αυτοτραυματίστηκε, αλλά ξυλοκοπήθηκε βάναυσα όπως δείχνει και η εικόνα

-      Ξεψύχησε πριν μπει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και όχι κατά τη διάρκεια μεταφοράς του, με τις χειροπέδες ενώ το ασθενοφόρο έφθασε χωρίς αναμμένο φάρο, άρα μη θεωρώντας επείγον το περιστατικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)