to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 22.06.2021

Διεθνή

Ανησυχία στο Ισραήλ για τη μεταδοτικότητα του παραλλαγμένου στελέχους «Δέλτα»

Το υπουργείο Υγείας συνέστησε την Κυριακή να εμβολιαστούν τα άτομα 12-15 ετών και τώρα επενδύει στο να πείσει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.


Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων στον κόσμο καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού χτυπά ηχηρό «καμπανάκι» στις αρχές.

Τα ημερήσια κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν σε 125 χθες, Δευτέρα, ύστερα από την έξαρση μολύνσεων σε δύο σχολεία, εξέλιξη που αποδόθηκε στην ινδική μετάλλαξη του Covid-19.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Chezy Levy, δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι περίπου το 70% των νέων λοιμώξεων ήταν με την παραλλαγή «Δέλτα». Σημείωσε επίσης ότι οι μισοί από αυτούς που μολύνθηκαν ήταν παιδιά και ότι το ένα τρίτο αυτών που μολύνθηκαν είχαν εμβολιαστεί.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων που εμφάνισαν την παραλλαγή «Δέλτα» ήταν και δέκα πολίτες που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, μετέδωσε η Haaretz.

Στο Ισραήλ, περίπου τα τρία τέταρτα των πολιτών που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες που πληρούν τα κριτήρια εμβολιασμού έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech. Αλλά αυτό περιλαμβάνει μόλις το 2-4% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών καθώς η δική τους ομάδα ‘άνοιξε’ αυτό τον μήνα για εμβολιασμό, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας συνέστησε την Κυριακή να εμβολιαστούν τα άτομα 12-15 ετών και τώρα επενδύει στο να πείσει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

► Δεκάδες Ισραηλινοί που επέστρεψαν από τη Μόσχα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας να δηλώνουν ότι πιέστηκαν να αφαιρέσουν τη Ρωσία από τη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου.

tags: Ισραήλ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)