to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανικανότητα, αναλγησία, αδιαφορία, αφασία με ονοματεπώνυμο

Οι ανάλγητοι και χωρίς ίχνος πατριωτικής ευαισθησίας κληρονόμοι των μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών συνεχίζουν να στηρίζουν ένα ανίκανο πρόσωπο


«Παρά την ένταση των φωτιών, κανείς οικισμός δεν κάηκε ολοσχερώς. (!) Πετύχαμε τον στόχο μας να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, τους οικισμούς και τις κρίσιμες υποδομές.  Έγινε κάποιο λάθος; Αν έγινε, ελάτε να μας υποδείξετε» είπε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν δεν τον έχεις ακούσει με τα αυτιά σου και κάπου το διάβασες, η πρώτη σκέψη -λογικά- θα είναι πως πρόκειται για fake news.

Και όμως, πρόκειται για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, που ουδεμία (!) ευθύνη αναγνωρίζει για τον εαυτό του και την κυβέρνησή του γενικά. Και, για να μας πείσει ότι έχει δίκιο, συγκρίνει ό,τι γίνεται στα δάση, στις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της χώρας με 1.200.000 στρέμματα δασικής έκτασης κατεστραμμένα, με τους νεκρούς στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Σε αυτόν τον παραθεριστικό οικισμό, όπου οι αεροφωτογραφίες αποκάλυψαν το όργιο της διαφθοράς με τα περισσότερα κτίσματα αυθαίρετα χωρίς κανόνες, με το παραλιακό μέτωπο κτισμένο και αποκλεισμένο στην πρόσβαση των υπολοίπων.  Ένα διαρκές έγκλημα του φαύλου πελατειακού συστήματος, των πολεοδομιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των βουλευτών και πολιτευτών της περιοχής και φυσικά της κοινωνικής αναλγησίας μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας.

Μια καταστροφή που συντελέστηκε ραγδαία μέσα σε μία ώρα (!) με ανέμους 8 μποφόρ! Και οι περισσότεροι νεκροί ήταν θύματα του πολεοδομικού εγκλήματος, καθώς δεν είχαν διέξοδο στην παραλία. Και για όλο αυτό το διαρκές έγκλημα ο πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριολεκτικά τυμβωρύχος, καθώς, εκτός των άλλων, διάβασε από το βήμα της Βουλής στην πρόσφατη συζήτηση το μήνυμα μιας γυναίκας το οποίο αναρτήθηκε στις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους (!) και στο οποίο ανέφερε ότι έχασε τη μητέρα της στην τραγωδία στο Μάτι. Μόνο που η μητέρα της ζει και δεν έπαθε τίποτε από την πυρκαγιά! Απλά ήταν μια παραγγελιά για τις ανάγκες της προπαγάνδας, ως αντιστάθμισμα για τις πρόσφατες σαρωτικές πυρκαγιές.

Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για τον ρόλο των πρωταγωνιστών στην τραγωδία στο Μάτι, οι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής όχι μόνο απαλλάχθηκαν κάθε ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά σχεδόν όλοι αναβαθμίστηκαν, με πιο τρανταχτή την περίπτωση του Στέφανου Κολοκούρη, που από αντιπύραρχος το 2018 πήρε δύο (!) βαθμούς μαζεμένους, έγινε αντιστράτηγος το 2019 και στη συνέχεια αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος! Τι να καταλάβουμε; Ότι τους ευχαρίστησαν όλους διότι οι «αδυναμίες» τους ήταν τόσο ωφέλιμες στην προσπάθεια της Ν.Δ. να γίνει κυβέρνηση;

Παρουσιάστηκε στη Βουλή αναίσθητος για τα δράματα του Αυγούστου. Και όπως έγραψε σε ανάρτησή της η φίλη Ντίνα Ξύδη: «Αντί να απολογηθεί που υπ’ ευθύνη του κάηκε η μισή χώρα, ζήτησε τον λόγο από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Αντί να δείξει συστολή για την κραυγαλέα αποτυχία της κυβέρνησής του, κουνούσε το δάχτυλο σε όσους τόλμησαν να του ασκήσουν κριτική. Ακόμα και τους πυρόπληκτους ειρωνεύτηκε γιατί τάχα ήθελαν ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό τους, ενώ δεν είχαν καν προνοήσει να ασφαλίσουν το σπίτι τους»!

Δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν οι τυχόν (!) ευθύνες. Τις οποίες φαίνεται πως θα τις αναλάβει ο αφελής σώγαμπρος στο Μαξίμου, που πίστεψε ότι, ως αγαπητός στην αμερικανική πρεσβεία, θα παραμείνει άτρωτος στο υπουργείο του.

Όλοι οι μηχανισμοί λειτουργούν πλέον με σκοπό και αποστολή την προστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι χορηγοί του θα τον κρατήσουν μέχρι να αποσπάσουν τα λάφυρα που θέλουν. Οι ανάλγητοι και χωρίς ίχνος πατριωτικής ευαισθησίας κληρονόμοι των μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών συνεχίζουν να στηρίζουν ένα ανίκανο πρόσωπο σε ρόλο πρωθυπουργού. Νομίζουν πως θα είναι πάντα στο απυρόβλητο ό,τι και να γίνει.

Ας ακολουθήσουν καταστροφές από πλημύρες, ας παραλύσει η χώρα από το τέταρτο κύμα της πανδημίας, ας χαθεί μεγάλο μέρος του εισοδήματος των νοικοκυριών από τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, τους παιδικούς σταθμούς και την ασφάλιση. Ας θεριέψουν η ύφεση και η ανεργία. Ας συνεχίσει η χώρα να πορεύεται χωρίς συμμάχους και επιρροή στα Βαλκάνια προσφέροντας συνεχώς άπλετο χώρο για διείσδυση της  Άγκυρας.

Όσοι σήμερα βλέπουν την καταστροφική πορεία και σιωπούν θα απολογηθούν στον ελληνικό λαό όταν η κρίση προκαλέσει λαϊκή αγανάκτηση και αίτημα κάθαρσης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)