to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 09.01.2018

Διεθνή

Ανια Πιλ, υποψήφια για την προεδρία των Πρασίνων: «Να μετακινηθούμε λίγο περισσότερο προς τα αριστερά»

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε επειγόντως ένα αντίβαρο στον δεξιό λαϊκισμό ο οποίος συνεχίζει να αναπτύσσεται όχι μόνο στην Γερμανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γι αυτό και τα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής του πλούτου είναι τόσο σημαντικά»


«Νομίζω ότι θα κάναμε καλά εάν πραγματικά συνεχίζαμε να εκπροσωπούμε αριστερές θέσεις. Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ (σ.σ. ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Β. Γερμανίας Σλέσβιχ-Χόλστάιν, ο οποίος θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των Πρασίνων μετά την αποχώρηση των Τσεμ Εζντεμίρ και Ζιμόνε Πέτερ) είχε πει κάποτε ότι ακόμα και σε συνδυασμούς τύπου "Τζαμάικα" είναι σημαντικό να μετακινηθούν οι Πράσινοι προς τα αριστερά ώστε να διατηρούνται οι (πολιτικές) ισορροπίες. Είναι μια ωραία θεώρηση και την συμμερίζομαι. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε επειγόντως ένα αντίβαρο στον δεξιό λαϊκισμό ο οποίος συνεχίζει να αναπτύσσεται όχι μόνο στην Γερμανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γι αυτό και τα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής του πλούτου είναι τόσο σημαντικά», είπε η Ανια Πιλ, υποψήφια για την προεδρία του κόμματος των Πρασίνων (σ.σ. οι εκλογές θα γίνουν στις 26 και 27 Ιανουαρίου), σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Die Welt».

«Θέλω να καταστήσω τους Πράσινους ισχυρούς όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά ξανά και ως κυβερνητικό κόμμα στο ορατό μέλλον. Γι αυτό και δεν είναι σημαντικά μόνο θέματα τα οποία βρίσκονται στον πυρήνα των πολιτικών μας, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η ενεργειακή αλλαγή, αλλά και η κοινωνική δικαιοσύνη, θέματα δηλαδή της καθημερινότητας των πολιτών», πρόσθεσε η Πράσινη πολιτικός.

Στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» εάν δεν αρκεί για τα θέματα αυτά η ύπαρξη του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) η κ. Ανια Πιλ απάντησε: «Δεν αρκεί να υποστηρίζει κανείς αριστερές θέσεις σε βασικά θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά να είναι και σε θέση να μπορεί να συνάπτει λογικούς συμβιβασμούς. Κάτι τέτοιο δεν το βλέπω στην Αριστερά».

Για το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων η Πράσινη υποψήφια για την προεδρία του κόμματός της είπε: «Πρέπει να βρεθεί μια πανευρωπαϊκή λύση. Ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν έχει προσφέρει συνεργασία και η Γερμανία πρέπει να αναπτύξει μια αλληλέγγυα λύση. Δεν μπορούμε από μόνοι μας να βρούμε μία εθνική (γερμανική) λύση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)