to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 07.03.2018

Πολιτική

«Ανεύθυνο» κι «επικίνδυνο» χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη ο Γ. Ραγκούσης

«Η ακροδεξιά μετακίνηση του κ. Μητσοτάκη στο θέμα της ΠΓΔΜ, τον έφερε ξανά μαζί και δίπλα με όλες τις ακροδεξιές παραλλαγές του συντηρητικού χώρου»


«Ανεύθυνο» και «επικίνδυνο» χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη ο Γ. Ραγκούσης, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ επί του «Μακεδονικού».

Το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ, εκτιμά ότι «η ακροδεξιά μετακίνηση του κ. Μητσοτάκη στο θέμα της ΠΓΔΜ, τον έφερε ξανά μαζί και δίπλα με όλες τις ακροδεξιές παραλλαγές του συντηρητικού χώρου». «Εκτός από πολιτικά όμως, η ανευθυνότητα του κ. Μητσοτάκη είναι εθνικά επικίνδυνη», τονίζει. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «ενδεδειγμένη λύση είναι η υλοποίηση της εθνικής γραμμής που συνοψίζεται στην προσπάθεια να αποκαταστήσουμε την τεράστια ζημιά που έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 1992, διαγράφοντας τελείως από το εθνικό DNA του κράτους της ΠΓΔΜ, καθώς και από το όνομά του, όλες τις αλυτρωτικές, εθνογενετικές βλέψεις που στρέφονται κατά της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε μια ‘Λωζάνη με τη FYROM’, δηλαδή μιά διεθνούς κύρους συνθήκη, που θα δένει τα χέρια σε όσους στο μέλλον επιχειρήσουν να παίξουν γεωπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας».

«Η παρασιτική Ελλάδα μεταπολιτευτικά είχε και συνεχίζει να έχει ως βασικό, αλλά όχι αποκλειστικό, πολιτικό εκπρόσωπο την ενιαία μέχρι το 2009 ΝΔ», τονίζει μάλιστα ο Γ. Ραγκούσης.

Αναφορικά με το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι περνά μία τεράστια κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σημειώνει ότι μια σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και των οικολογικών δυνάμεων είναι « όχι μόνο επιθυμητή, αλλά και αναγκαία». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)