to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:26 | 10.11.2014

Πολιτική

«Άνευ περιεχομένου» οι τουρκικές δηλώσεις περί «κανόνων εμπλοκής»

Aπάντηση στρατιωτικής πηγής στον αρχηγό του τουρκικού ναυτικού επιτελείου, ναύαρχο Μπουλέντ Μποστάνογλου, που δήλωσε ότι η Άγκυρα καθορίζει κανόνες εμπλοκής για την Ανατολική Μεσόγειο


«Έχουμε και εμείς κανόνες εμπλοκής εγκεκριμένες από τον πρωθυπουργό και από το Υπουργικό Συμβούλιο όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Θα ήταν έκπληξη για μας εάν οι Τούρκοι δεν είχαν έως τώρα και αυτοί τέτοιους κανόνες».  Πρόκειται για δήλωση ανώτατης στρατιωτικής πηγής στο Βήμα ως απάντηση στον αρχηγό του τουρκικού ναυτικού επιτελείου, ναύαρχο Μπουλέντ Μποστάνογλου, που δήλωσε, την Κυριακή, ότι η Άγκυρα καθορίζει κανόνες εμπλοκής για την Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές στην Αθήνα δεν θέλησαν να σχολιάσουν τη δήλωση του τούρκου ναυάρχου, θεωρώντας την ως «άνευ περιεχομένου» και λέγοντας απλώς ότι συμφωνούν απόλυτα με τις εκτιμήσεις της ανώτατης στρατιωτικής πηγής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προσθέτουν, επίσης, ότι οι τουρκικές δηλώσεις γίνονται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης προς την τουρκική κοινή γνώμη.

Όσον αφορά την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, η ίδια ανώτατη στρατιωτική πηγή ξεκαθάρισε ότι τα γενικά επιτελεία δεν προτίθενται να πάρουν αυξημένα μέτρα, την ώρα που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, έτοιμες να εφαρμόσουν κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση αυτοάμυνας και πρόκλησης. 

Πληροφορίες: in.gr

Την ώρα που οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου σε ένα άψογο συντονισμό ενεργειών ετοιμάζουν νέα τριμερή σύνοδο Κορυφής με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και του Ισραήλ, ο τούρκος αρχηγός του Ναυτικού έσπευσε να δηλώσει ότι διαθέτει 158 πολεμικά πλοία, 50 αεροπορικά μέσα, αμφίβια ταξιαρχία πεζοναυτών, δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών και 50.000 έμπειρο προσωπικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)