to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 18.06.2022

Κοινωνία

Το Athens Pride επέστρεψε «άνευ όρων»: Το πολύχρωμο κέντρο της Αθήνας έστειλε ηχηρά μηνύματα ισότητας (βίντεο - φωτογραφίες)

Με την καθιερωμένη μεγάλη και πολύχρωμη παρέλαση υπερηφάνειας και διεκδίκησης αλλά και τη συναυλία που ακολούθησε έπεσε (το Σάββατο 18/6) η αυλαία των εκδηλώσεων του Athens Pride 2022 - Με κεντρικό σύνθημα «Ανευ όρων» οι διοργανωτές έστειλαν μήνυμα μήνυμα για «εκπαίδευση Ανευ όρων, για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Ανευ όρων, για ασφάλεια Ανευ όρων , για συμπερίληψη Ανευ όρων, για ζωή Ανευ όρων...».


Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η μεγάλη γιορτή Περηφάνειας, μία μέρα που γιορτάζουμε την αληθινή αγάπη, την ισότητα, την ορατότητα, τη συμπερίληψη. Το Athens Pride 2022, με κεντρικό σύνθημα το «ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ», επέστρεψε δυναμικά στους δρόμους της Αθήνας

Στιγμές από τους χώρους της διοργάνωσης και τη διαδήλωση

Image

Image

Image

Image

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Image

Image

Image

Image

Ο Τζώρτζ Τσούνης στο Athens Pride

Την επίσκεψη του στο Athens Pride δημοσιοποίησε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για τη παρουσία του και επισήμανε ότι: «σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπάνε όποιον/α επιθυμούν και αυτό πρέπει να είναι δεκτό από όλους μας. Ελευθερία, αξιοπρέπεια και ισότητα για όλους και όλες».

Image

Image

Η παρουσία διπλωματών της Ολλανδικής Πρεσβείας

Επίσκεψη στα κλεφτά από τη ΝΔ

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε νωρίς στους χώρους του Pride διαφημίζοντας την Εθνική Στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα που βέβαια έσπευσε να κουτσουρέψει η ίδια με το αδιανόητο νομοθέτημα της για τις θεραπείες μεταστροφής.

Image

Στις φωτογραφίες διακρίνουμε το στενό πρωθυπουργικό επιτελείο αποτελούμενο από τους Α. Σκέρτσο, Γ. Γεραπετρίτη, Α. Πατέλη, την αρμόδια υφυπουργό Μ. Συρεγγέλα η θέση της οποίας βέβαια μετονομάστηκε από την αρχή της διακυβέρνησης καθώς ενοχλούνταν το ακροδεξιό ακροτατήριο αλλά και η υφυπουργός Δ. Μιχαηλίδου.

Η επίσκεψη σε αυτό το χρόνο ίσως υποδεικνύει διάθεση να αποφύγουν τα κυβερνητικά στελέχη συναντήσεις με τον κύριο όγκο των ανθρώπων που θα μετέχουν.

Τι περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργάνωσης, την κεντρική εκδήλωση παρουσιάζει ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στη σκηνή του φετινού Pirde θα ανέβουν οι Έλενα Παπαρίζου, Onirama, Marseaux, Joanne, Ιάσονας Μανδηλάς, Κατερίνα Βρανά, ody icons, Sam Albatros και Mary Sunshine.

Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις στο athenspride.eu

Κορυφαία στιγμή όπως κάθε χρόνο η μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη μεγάλη σκηνή πουέχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως σημειώνει η διοργάνωση, στο φετινό Athens Pride διεκδικούμε και γιορτάζουμε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ… Για εκπαίδευση Άνευ Όρων, για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων, για ασφάλεια Άνευ Όρων, για ζωή Άνευ Όρων.

Το πρόγραμμα του φετινού Athens Pride Week

Δείτε επίσης:

Γιώργος Καπουτζίδης: Η σημαία μας είναι πολλά χρώματα τα οποία μπορούν να συνυπάρξουν

Μιχάλης Καλογήρου (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Καταθέτουμε άμεσα πρόταση νόμου για γάμους ομοφύλων και τεκνοθεσία

ΟΦΗ: Στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
_______

Συζήτηση

Η κυβέρνηση θα έχει πλέον στα χέρια της μία πρόταση νόμου

Ειδικού πολιτικού βάρους η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον ΛΟΑΤΚΙ γάμο, την τεκνοθεσία, την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την αναγνώριση των οικογενειών Ουράνιο Τόξο.

«Μετά τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2015-19, πρόκειται για μια κίνηση με μεγάλο ειδικό πολιτικό βάρος και πολλαπλές θετικές σημάνσεις για τη δημοκρατία, την Αριστερά και τον χώρο των δικαιωμάτων, αναφέρει ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε στη στοχοθεσία του ήδη πριν από τις εκλογές του 2019 τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία, όπως και τη βελτίωση του νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ αυτές οι δεσμεύσεις εντάχθηκαν και στην πολιτική απόφαση του 3ου Συνεδρίου του κόμματος τον Απρίλιο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επίσης έτοιμες και ορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου.

Στις 17 Μαΐου, τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας, ιντερφοβίας, ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο γράφοντας πως «τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα.

 Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχωρά στην κατάθεση της πρότασης νόμου και όλες οι βουλευτίνες και οι βουλευτές όλων των κομμάτων καλούνται με την ψήφο τους να πουν το «ναι» και να κάνουν τα δίκαια αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας νόμο του ελληνικού κράτους.Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, στον Δήμο Κερατσινίου, ματαιώθηκαν χθες όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις. Για το λόγο αυτό η προγραμματισμένη για χθες πολιτική εκδήλωση της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Σημασία έχει να αγαπάς... Ανευ όρων», μετατίθεται για την Πέμπτη 23/6 στο πάρκο Σελεπίτσαρι.

Θα συμμετέχουν στο Pride χωρίς στολή οι Ευρωπαίοι ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικοί

Οι Ευρωπαίοι ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικοί θα συμμετέχουν στο Athens Pride το Σάββατο, χωρίς ωστόσο να φορούν τις στολές τους, αποφάσισε η γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών, που συνεδρίασε στην Αθήνα.

Επί του θέματος:

Καλώς λοιπόν κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι» στο Athens Pride οι ένστολοι αστυνομικοί;

Τελικά, έχει θέση η αστυνομία στο Pride;

Οι Ευρωπαίοι ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικοί είχαν ζητήσει να συμμετέχουν οργανωμένα στο φετινό Athens Pride, λαμβάνοντας, τελικά, αρνητική απάντηση. «Με βάση τις πολύπαθες σχέσεις της LGBTQI+ κοινότητας με την αστυνομία, αλλά και τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομική σας ταυτότητα, είτε με στολή είτε με οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο που την υποδηλώνει, δεν έχει ακόμη χώρο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας», ανέφερε η σχετική απόφαση. Διαβάστε περισσότερα


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)