to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 20.07.2012

left.gr

Πολιτική

Άνευ ορίων η αναλγησία της συγκυβέρνησης!

Το μόνο που ενδιαφέρει τη συγκυβέρνηση είναι να τα μαζεύει από παντού, δεν ενδιαφέρεται καν πόσο ανόητη θα φανεί, όταν στέλνει τη ΔΕΗ (στην οποία χρωστάει), να κόψει το ρεύμα από ένα ίδρυμα που ανήκει στην πολιτεία και στο οποίο το κράτος – μέσω του ΕΟΠΥΥ- χρωστάει 3 εκατ. ευρώ συνολικά από το 2008


Σήμερα το πρωί, 19/7 η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ένα από τα κτήρια του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη, το οποίο φιλοξενεί 250 βαριά αρρώστους, κυρίως κατάκοιτους ανθρώπους, λόγω της μη εξόφλησης του χαρατσιού που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, ύψους 600 ευρώ. Το  Άσυλο εξαιρείται από το χαράτσι ως κοινωφελές ίδρυμα, αλλά ακόμη και έτσι να μην ήταν, αντικρίζουμε για άλλη μια φορά την άνευ ορίων αναλγησία μιας πολιτείας που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να τα μαζέψει από παντού!


Κι επειδή θέλει να τα μαζεύει από παντού, δεν ενδιαφέρεται καν πόσο ανόητη θα φανεί, όταν  στέλνει τη ΔΕΗ (στην οποία χρωστάει), να κόψει το ρεύμα από ένα ίδρυμα που ανήκει στην πολιτεία και στο οποίο το κράτος – μέσω του ΕΟΠΥΥ- χρωστάει 3 εκατ. ευρώ συνολικά από το 2008. Δεν την ενδιαφέρει ότι μετά από ένα το πολύ δύο μήνες θα κοπούν οι πιστώσεις για τα φάρμακα. Επίσης, δεν την ενδιαφέρει ότι έχει απλήρωτο το προσωπικό του Ασύλου εδώ και τέσσερις μήνες, που δηλώνει με αυταπάρνηση ότι πρώτα θα πεθάνουν όλοι μέχρι τον τελευταίο και μετά θα εγκαταλείψουν τους χρόνια ασθενείς τους. Δεν την ενδιαφέρει ότι εδώ και ένα μήνα οι ασθενείς τρέφονται από φιλανθρωπίες χωρίς να είναι γνωστό αν θα υπάρχουν τρόφιμα για τον επόμενο μήνα.


Και συγχρόνως όλα αυτά συμβαίνουν από μια συγκυβέρνηση που αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλο-επιχειρηματίες, τους εργολάβους και τους καναλάρχες!


Άμεση απόδοση ευθυνών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


Από το πρωί βρίσκεται στο Άσυλο Ανιάτων της Κυψέλης αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Κώστα Ζαχαριά, Ανδρέα Ξανθού, προκειμένου να ενημερωθούν και να παρέμβουν για την επίλυση του ζητήματος.


Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ χαρακτηρίζει τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Άσυλο ως μία "στυγνή, ανάλγητη πρακτική, η οποία εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων, των ασθενών και των απόρων. Εκείνων  στους οποίους κάθε πολιτισμένη πολιτεία οφείλει μέριμνα και πρόνοια. Πρόκειται επίσης, για πράξη που παραβιάζει ευθέως το νόμο, αλλά και το υπερνομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων".


"Πρόκειται, εν ολίγοις, για έγκλημα, από τα πλέον αποτρόπαια. Ζητείται η άμεση απόδοση ευθυνών, αφού το φιλότιμο προφανώς εξέλιπε προ πολλού. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους ασθενείς και τους εργαζόμενους που με αυταπάρνηση αναπληρώνουν τα κενά της πολιτείας", συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.  


Η απάντηση της ΔΕΗ 


Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η ΔΕΗ προχώρησε στην επανασύνδεση του ρεύματος, ενώ με ανακοίνωσή της "ζητά συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε και υπενθυμίζει την αναγκαιότητα για υπεύθυνη ενημέρωση των υπηρεσιών της από τους καταναλωτές, ειδικά όταν οι δραστηριότητές τους έχουν κοινωφελή χαρακτήρα".


Κουρουμπλής: Κοινωνικός κανιβαλισμός η πολιτική για τα ιδρύματα Πρόνοιας


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)