to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 24.10.2022

Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25

Η Φωτεινή Μπακαδήμα ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από το ΜέΡΑ25. Υπήρξε στενή συνεργάτιδα του Γιάνη Βαρουφάκη.


Η Φωτεινή Μπακαδήμα ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης του ΜέΡΑ25. Ήταν, επίσης, υποψήφια ευρωβουλεύτρια στις ευρωεκλογές του 2019 και στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλεύτρια Β' Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Μαρτίου 2022 την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση της είχε κάνει γνωστή και η βουλεύτρια της Α' Αθηνών, Αγγελική Αδαμοπούλου. Λίγο πριν, τον Ιούλιο του 2021, είχε παραιτηθεί η βουλεύτρια Β' Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου.

Σε δήλωση του στη διάρκεια περιοδείας στην Αργολίδα ο Γιάνης Βαροφάκης ερωτόμενος σχετικά σχολίασε: «Κατανοώ ότι, τώρα που οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλεύτριες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει και για αυτό τους πειράζει τόσο πολύ, κάποιες-κάποιοι από εμάς, από την κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να μην άντεξαν, να μην αντέξουν. Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας».

Τι απάντησε το ΜέΡΑ 25

Σε υψηλούς τόνους σχολίασε το ΜέΡΑ25 τη κίνηση της βουλεύτριας του και σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

Δεν θα κάνουμε πίσω.

Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)