to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 08.10.2012

left.gr

Διεθνή

Άνετη επικράτηση του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα

Πρόεδρος για μία ακόμη θητεία ο Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα - Μεγάλοι πανηγυρισμοί στο Καράκας αλλά και σε Αργεντινή και Βολιβία.


Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, συγκέντρωσε ποσοστό 54% έναντι του 44,97% του αντιπάλου του, Ενρίκε Καπρίλες. Η άνετη επικράτηση του Τσάβες, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό με πλήθος κόσμου να πλημμυρίζει όλους τους δρόμους της χώρας.





"Σήμερα αποδείξαμε ότι η Δημοκρατία της Βενιζουέλας, είναι μία από τις καλύτερες Δημοκρατίες του κόσμου", δήλωσε ο Ούγκο Τσάβες από το παλάτι Μιραφλόρες, γνωστό και ως παλάτι του λαού, στο Καράκας.


Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες παραδέχτηκε την ήττα του και συνεχάρη τον Τσάβες για την επανεκλογή του. «Του εκφράζω τα συγχαρητήρια μου», δήλωσε ο Καπρίλες στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως είναι περήφανος για το μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ του. «Για να ξέρεις να κερδίσεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις», είπε χαρακτηριστικά ο 40χρονος Καπρίλες.


Ενθουσιασμός στη Λατινική Αμερική


Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ έγραψε στο Twitter: «Ούγκο, όργωσες, έσπειρες, πότισες και σήμερα είναι η ημέρα της συγκομιδής. Η νίκη σου είναι δική μας νίκη! Και νίκη για την Νότιο Αμερική και την Καραϊβική!»


Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα έγραψε επίσης στο δικό του Twitter: «Ο Τσάβες νικητής περίπου 10 μονάδες διαφορά! Ζήτω η Βενεζουέλα, ζήτω το Μεγάλο Κόμμα, ζήτω η Μπολιβαριανή Επανάσταση!».


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, ο οποίος χαιρέτισε «τον θρίαμβο της δημοκρατίας» στη Βενεζουέλα. «Η νίκη του Τσάβες είναι νίκη όλων των λαών της Λατινικής Αμερικής που μάχονται για την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία και το μέλλον τους», τόνισε ο Μοράλες.




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)