to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 05.08.2012

Κοινωνία

Ανέστειλαν προσωρινά την επίσχεση οι ειδικευόμενοι στην Κομοτηνή αλλά το εφημεριακό χάος επιτείνεται!

Οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής ανέστειλαν προσωρινά την επίσχεση εργασίας, περιμένοντας την εκπνοή της προθεσμίας που έθεσαν στον Διοικητή για να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου.


Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με απόφαση της συνέλευσής τους, οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής ανέστειλαν προσωρινά την επίσχεση εργασίας από τις 3 Αυγούστου περιμένοντας την εκπνοή της προθεσμίας που έθεσαν με εξώδικη δήλωση στον Διοικητή για να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου. Περιμένοντας τις ενέργειες της διοίκησης μέχρι τη νέα συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, πληροφορήθηκαν την παράνομη διαγραφή 2 εφημεριών του κάθε ιατρού από το πραγματοποιηθέν πρόγραμμα του μηνός Απριλίου.

Αλλά και η δημοσιοποίηση του προγράμματος εφημεριών του Αυγούστου ήρθε να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας για το εφημεριακό χάος. Τρεις ολόκληρες ημέρες ο Διοικητής κ. Χατζηνέστωρος και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Μαυροματίδης έραβαν και ξήλωναν το πρόγραμμα για να το φέρουν στα μέτρα του κονδυλίου του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την εντολή του Υπουργού και το κατάφεραν! Αλλά δημιούργησαν ένα πρόγραμμα-τέρας που μεταξύ άλλων:

Αφήνει χωρίς ούτε έναν εφημερεύοντα για πολλές ημέρες του μήνα βασικά τμήματα του Νοσοκομείου όπως το Παθολογικό, το Καρδιολογικό, το Μαιευτικό-Γυναικολογικό, το Αναισθησιολογικό, το Ακτινολογικό!

Περιορίζει τους εφημερεύοντες χειρουργικών τμημάτων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διενέργεια οποιασδήποτε επείγουσας χειρουργικής επέμβασης.

Περιορίζει κατά 50% τους εφημερεύοντες των Κέντρων Υγείας.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εφημερεύουν πλέον μόνον 2 ειδικευόμενοι ή αγροτικοί γιατροί για παθολογικά ή χειρουργικά περιστατικά ενώ το πρόγραμμα των προηγούμενων μηνών περιλάμβανε επιπλέον ειδικευμένο γιατρό για τα παθολογικά περιστατικά και εφημερεύοντες για καρδιολογικά και παιδιατρικά περιστατικά που στο νέο πρόγραμμα εξαφανίσθηκαν. Και αυτό παρά την νομοθεσία που προβλέπει υποδοχή και διακίνηση των επειγόντων περιστατικών από έμπειρους γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε εάν ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Τσιτουρίδης θα προσυπογράψει αυτό το πρόγραμμα - Φρανκεστάιν που του απεστάλη προς έγκριση ενώ ήδη εφαρμόζεται.

Πάντως μέχρι τότε, και πριν θρηνήσουμε θύματα, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει κάποιος εισαγγελέας για να θυμίσει στους υπεύθυνους ότι διοικούν μονάδες υγείας και δεν είναι λογιστές σε σούπερ μάρκετ για να κόβουν εφημερίες σαν να ήταν οδοντόπαστες ή απορρυπαντικά;

Το ΔΣ της ΕΙΝΟΚΥΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)