to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 26.01.2018

Κοινωνία

«Ανεπιθύμητοι» στη Χίο οι χρυσαυγίτες: Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Με ομόφωνη απόφασή του, ύστερα από πρόταση της παράταξης «Χιακή Συμπολιτεία», το δημοτικό συμβούλιο Χίου κήρυξε «ανεπιθύμητα» στο νησί τους χρυσαυγίτες Λαγό και Επιτήδειο που έχουν προγραμματίσει «εκδήλωση» στη Χίο την προσεχή Τετάρτη


«Η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη του νησιού και ο δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής. Τα υπόδικα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο. Η Χίος της εθνικής αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας» αναφέρει το ψήφισμα που κατέθεσε η Χιακή Συμπολιτεία και έγινε ομόφωνα αποδεκτό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χίου.

   Όπως έχει γίνει γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Golden Sand» εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με τον προκλητικό τίτλο «To πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής». Ομιλητές έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ο βουλευτής Γιάννης Λαγός (περιφερειάρχης Πειραιά, γνωστός για την εμπλοκή του στη δολοφονία Φύσσα) και ο ευρωβουλευτής Γεώργιος Επιτήδειος (δείτε σχετικά).

Για την επικείμενη έλευση των χρυσαυγιτών, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δυσφορία που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία από τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, έχουν εκδώσει ακόμα ανακοίνωση προαναγγέλοντας κινητοποίηση, οι Αλληλέγγυοι Χίου, η «Λάθρα;»-Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου και η Χιακή Συμπολιτεία, όπου αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Όποιος φορέας ή πολίτης συναντηθεί, τους ανεχθεί ή συνομιλήσει μαζί τους, εγκρίνει τα εγκλήματά τους και γίνεται συνένοχός τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση και πράξη μίσους.

Δικαιολογίες του τύπου «είναι κόμμα στη Βουλή» δεν ευσταθούν. Είναι γνωστό όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά και πανευρωπαϊκά ότι πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία που τρομοκρατεί, οργανώνει δολοφονίες και εξυπηρετεί τα πιο βρώμικα συμφέροντα της εξουσίας του χρήματος».

Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης η ΛΑΣ, δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στο νησί.

(Από τη συζήτηση στο ΔΣ Χίου, χθες, 25/1, επί της πρότασης της Χιακής Συμπολιτείας - βίντεο: Politischios.gr)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, aplotaria.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)