to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 31.01.2018

Κοινωνία

«Ανεπιθύμητοι» στη Χίο οι χρυσαυγίτες: Αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλεί τους κατοίκους της Χίου το Αντιφασιστικό Μέτωπο Χίου, σήμερα, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 18:30


Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλεί τους κατοίκους της Χίου το Αντιφασιστικό Μέτωπο Χίου, σήμερα στις 18:30, στην πλατεία Βουνακίου της πόλης.

Την ίδια ώρα, σε ξενοδοχείο του νησιού έχει προγραμματισθεί πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με τον προκλητικό τίτλο «To πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής», με ομιλητές τον βουλευτή Γιάννη Λαγό και τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Επιτήδειο. 

Στη σχετική ανακοίνωσή του, το Αντιφασιστικό Μέτωπο αναφέρει: «Η Χίος μάς χωρά όλους, όχι όμως τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που έρχονται να ρίξουν το δηλητήριό τους στο νησί, αξιοποιώντας την παρατεταμένη ατιμωρησία τους. Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των μνημονίων, που παράγουν μαζική φτώχεια και οι εγκληματικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά, δεν θα πρέπει αν αποτελέσουν άλλοθι για να ριζώσει στο νησί ο φασισμός και η μισαλλοδοξία. Ο φασισμός νικιέται ενωτικά και δημοκρατικά, ο φασισμός νικιέται στον δρόμο και στην καθημερινή ζωή». 

Σημειώνεται, ότι ήδη, με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Χίου κήρυξε «ανεπιθύμητα» στο νησί τα στελέχη της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Στο σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, που κατέθεσε η Χιακή Συμπολιτεία, σημειώνεται ότι «η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη του νησιού και ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής. Τα υπόδικα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο. Η Χίος τής εθνικής αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας».

Πέραν του δημοτικού συμβουλίου, πολλοί φορείς του νησιού και συνδικαλιστικές οργανώσεις τάσσονται, με ανακοινώσεις τους, εναντίον της εκδήλωσης της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Χίο.

Οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός, που εδώ και περίπου ένα μήνα εμποδίζουν την τοποθέτηση οικίσκων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου, δηλώνουν ότι διακόπτουν τις κινητοποιήσεις τους για 24 ώρες - στον πρόχειρο δε οικίσκο που έχουν τοποθετήσει ως εμπόδιο στα φορτηγά, τοποθέτησαν μια επιγραφή που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα κλειστόν».

Όπως αναφέρουν, και μέχρι της αναχώρησης των στελεχών της «Χρυσής Αυγής», στο χώρο θα υπάρχει μία μικρή ομάδα περιφρούρησης, για την οποία αποφασίστηκε να μην έχει καμία απολύτως επαφή με τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» σε περίπτωση που αυτοί κινηθούν στην περιοχή.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)