to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 01.11.2016

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, απάντηση με αντιφασιστική κινητοποίηση

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών για την επέτειο της εκτέλεσης των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη έξω από τα πρώην γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου, ενώ ακολούθησε πορεία που σταμάτησε στο μπλόκο της αστυνομίας στην διασταύρωση λεωφόρου Ηρακλείου και Πολυτεχνείου.


Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των χρυσαυγιτών ψάλθηκε τρισάγιο, μίλησε ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη και ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, και στη συνέχεια ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Στο τέλος, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ξεκίνησαν πορεία προς το νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου κρατώντας αναμμένους πυρσούς και σημαίες.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου από την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), την ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας), φορείς, σωματεία και συλλογικότητες από το Νέο Ηρακλείο, τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία, η οποία σταμάτησε στο μπλόκο της αστυνομίας στην διασταύρωση λεωφόρου Ηρακλείου και Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια η διαδήλωση επέστρεψε στον ηλεκτρικό σταθμό και διαλύθηκε.

Οι οργανωτές της αντιφασιστικής διαδήλωσης που μεταξύ άλλων επεσήμαιναν πως: «Οι αποκαλύψεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εντολές του Μιχαλολιάκου και της υπόλοιπης ηγεσίας της ΧΑ ήταν αυτές που οδήγησαν τους Ρουπακιάδες στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και δεκάδων μεταναστών και αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)