to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:42 | 30.05.2020

Πολιτική

Ανενόχλητη ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στον Γ. Τσίπρα έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων (βίντεο)

«Έξω από το Δημαρχείο δέχτηκα επίθεση και προπηλακισμούς από ομάδα ακροδεξιών, επίθεση οργανωμένη και προετοιμασμένη από πριν».


Οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε χθες το βράδυ κατά του Γιώργου Τσίπρα έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων. Ο βουλευτής κατηγορεί τη ΝΔ ότι όχι μόνο εξέθρεψε την ακροδεξιά το προηγούμενο διάστημα, αλλά τώρα κρύβεται πίσω από αυτή μπροστά στα αδιέξοδα της μεταναστευτικής της πολιτικής.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο βουλευτής:

«Ως βουλευτής συμμετείχα κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την ξαφνική απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με το Δήμο, κι ενώ μόλις στις 13 Μαΐου το Υπουργείο διαβεβαίωνε το Δήμο πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

Ήμουν ο μόνος βουλευτής της περιοχής που συμμετείχα στη συνεδρίαση ενώ και οι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης απουσίαζαν χαρακτηριστικά. Στην τοποθέτησή μου, η οποία μεταδίδονταν ζωντανά σε συγκεντρωμένο πλήθος, υποστήριξα την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών προς στην ενδοχώρα, αλλά με τρόπο αναλογικό και δίκαιο, και μόνον μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έξω από το Δημαρχείο δέχτηκα επίθεση και προπηλακισμούς από ομάδα ακροδεξιών, επίθεση οργανωμένη και προετοιμασμένη από πριν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Η ΝΔ αφού εξέθρεψε την Ακροδεξιά και τις συμπεριφορές μίσους κρύβεται και σήμερα πίσω από αυτές μπροστά στα αδιέξοδα της μεταναστευτικής της πολιτικής. Το επιβεβαιώνουν η χθεσινή δειλία των βουλευτών της να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και η στημένη επίθεση σε βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την ακροδεξιά επίθεση. Οφείλει να την καταδικάσει και η κυβέρνηση και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση Μηταράκη για δημιουργία δομής φιλοξενίας χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με το Δήμο Μεγάρων».

«Υπόλογη στον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου η Νέα Δημοκρατία»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν για το θέμα η Ν.Ε. και η Ο.Μ. Μεγάρων και Ν. Περάμου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά με τον πιο δυσάρεστο τρόπο, ότι η ΝΔ και η κυβέρνησή της, έρχεται αντιμέτωπη με τα προεκλογικά της ψέματα και τη ρητορική μίσους που ακολούθησε αναφορικά με το δυσεπίλυτο ζήτημα των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών.

Τα χθεσινά καταδικαστέα γεγονότα προπηλακισμού του Βουλευτή, Γιώργου Τσίπρα έξω από το Δημαρχείο των Μεγάρων, όπου συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την εγκατάσταση δομή φιλοξενίας στη Νέα Πέραμο, μαρτυρούν πόσο αποτελεσματικά η προπαγάνδα μίσους πυροδοτεί ακροδεξιές συμπεριφορές.

Αποδεικνύεται με τον πιο πασιφανή τρόπο ότι η Κυβέρνηση είναι ανεπαρκής να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα την κατάσταση, προκαλώντας  απόγνωση στους κατοίκους των νησιών, στους κατοίκους της ενδοχώρας αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Μία σειρά από παλινωδίες που αφορούν στην κατάργηση και επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις αποσυμφόρησης των νησιών και της μαγικής εξαφάνισης των προσφύγων, της επιχειρηματολογίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους μετανάστες και  άλλων συνειδητών ψεμάτων αυτοεγκλωβίζουν την ΝΔ αλλά δυστυχώς και την ίδια την χώρα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων και Νέας Περάμου υποστηρίζουν την αναγκαία αποσυμφόρηση των νησιών και την ισορροπημένη μετεγκατάσταση των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα προασπίζοντας πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δυτική Αττική έχει ήδη δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της με την υποστήριξη των δομών φιλοξενίας στην Ελευσίνα και τα Βίλια. Συνεπώς η κυβέρνηση δεν έλαβε καθόλου υπόψη της στους σχεδιασμούς της, τους όρους αναλογικότητας και ισοκατανομής, ενώ δεν προχώρησε σε καμία διαβούλευση με τους φορείς και την τοπική κοινωνία. Ο σχεδιασμός δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο αποτελεί μία κυβερνητική απόφαση που γίνεται εν κρυπτώ και χωρίς σχέδιο, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωνε παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων του Υπουργείου τους Δήμους και τους πολίτες για κάθε εγκατάσταση προσφύγων που σημειωτέον γινόταν σε αξιοπρεπείς ανοιχτές δομές, διαμερίσματα και ξενοδοχεία όπου οι άνθρωποι συνέβαλαν στην κοινωνική και οικονομική ζωή των περιοχών.

Η Κυβέρνηση ανερυθρίαστα εμπαίζει τον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου αλλά και τα ίδια τα τοπικά της στελέχη, αποκρύπτοντας ένα «τετελεσμένο γεγονός», όπως τα ίδια αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Αφουγκραζόμαστε και συντασσόμαστε με τις αγωνίες των κατοίκων απέναντι αφενός στις αντιδημοκρατικές και χωρίς σχέδιο αποφάσεις και αφετέρου στη μισαλλοδοξία και το μίσος που καλλιεργείται απέναντι σε ανθρώπινες ψυχές που βάλλονται. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και την τοπική κοινωνία δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)