to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα!

Η λογική της δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι στην τρίτη ψηφοφορία θα επιβεβαιωθεί το αδιέξοδο του μνημονιακού συστήματος και η χώρα θα οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές.


Για δεύτερη φορά απέτυχε η μεθόδευση Σαμαρά να διαλύσει τα μικρότερα κόμματα και να εκβιάσει τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας. Ο λαϊκός παράγων είναι οιονεί παρών στις ψηφοφορίες. Τα νέα Μνημόνια που θα επακολουθήσουν τυχόν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν αναγκάσει τους βουλευτές, ανεξάρτητους ή μέλη μικρών κομμάτων, να καταψηφίσουν τον κυβερνητικό υποψήφιο και να απελευθερώσουν τις πολιτικές εξελίξεις με άμεσες εκλογές.

Ο Σαμαράς φάνηκε χθες να λειτουργεί με πανικό, καταφεύγοντας στην περίεργη δήλωση ότι "στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει 'παρών'". Δεν κυριολεκτεί, διότι θα ήταν σαν να παραβιάζει το Σύνταγμα. Προφανώς απαντά σε όσους έχουν θέσει την αποχώρησή του από την προεδρία της κυβέρνησης ως αναγκαία διέξοδο για την ανασυγκρότηση του αστικού πολιτικού συστήματος. Δεν υποχωρεί, διότι γνωρίζει ότι θα έχει τη μοίρα του ΓΑΠ. Και η Ν.Δ. θα εξαερωθεί σαν το ΠΑΣΟΚ, αν προσχωρήσει σε σενάριο "τύπου Παπαδήμου".

Είναι μονόδρομος για τον Σαμαρά να συνεχίσει να ψαρεύει μονάδες, αποσπώντας βουλευτές από τα μικρότερα κόμματα. Στη δεύτερη ψηφοφορία όμως φαίνεται ότι μένει από καύσιμα. Στο στόχαστρο είναι η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι ΑΝ.ΕΛΛ., που αντέχουν. Ήδη όμως ενεργοποιείται παρασκήνιο προσέλκυσης βουλευτών της Χ.Α. Δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη για το πώς θα συμπεριφερθούν οι υπόδικοι της εγκληματικής οργάνωσης. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και τον ελιγμό να ψηφίσουν Πρόεδρο, όλοι τους ή ικανός αριθμός βουλευτών, προκειμένου να ξαναμπούν στο πολιτικό παιχνίδι. Θα είναι κατάντημα για το καταρρέον πολιτικό σύστημα. Και απόδειξη ότι με τα περί "ακραίων κομμάτων" δεν εννοούν τους χιτλερόφρονες. Θα πρόκειται για εξέλιξη που απομακρύνει την Ελλάδα από την Ευρώπη.

Έχει πολλές αντινομίες και αφερεγγυότητες η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας που θα εκτείνεται από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, αποχωρήσαντες ΔΗΜ.ΑΡ. και ΑΝ.ΕΛΛ. μέχρι αρκετούς ή και όλους τους χρυσαυγίτες βουλευτές. Μια τέτοια τερατογένεση μπορεί να διαλύσει την υπάρχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πάντως δεν έχει δυνατότητα να μακροημερεύσει η υπάρχουσα κυβέρνηση. Την επομένη θα δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση. Άλλωστε το υπό συγκρότηση κόμμα Παπανδρέου έχει υποθηκεύσει την ήδη εύθραυστη πλειοψηφία της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Η λογική της δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι στην τρίτη ψηφοφορία θα επιβεβαιωθεί το αδιέξοδο του μνημονιακού συστήματος και η χώρα θα οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές. Θα είναι η πρώτη ήττα του συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς, που δίνει λυσσασμένα τη μάχη για να αναχαιτίσει την επικείμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)