to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 20.12.2017

Πολιτική

ΑΝΕΛ: Οι εκλεκτικές σχέσεις Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά δεν κρύβονται

«Είναι δυστυχώς προφανέστατο ποιοι πολιτικοί ενισχύουν με τη στάση τους την ακροδεξιά στην Ευρώπη. Και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα…» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου


Κατά «κάθε προκατάληψης» απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας που θα συγκυβερνήσει με την άκρα δεξιά, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ), τάχθηκε χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον συντηρητικό καγκελάριο της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πώς θα μπορέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεργαστεί με υπουργούς ενός ακροδεξιού κόμματος, ο Ζ.Κ.Γιούνκερ επανέλαβε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση του Σ. Κουρτς έχει μια ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκή θέση και πρόσθεσε: «Θα δουλέψουμε με όλους τους αυστριακούς υπουργούς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως δουλεύω με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, όπως δουλεύω με ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και άλλα. Γιατί πρέπει να μεγαλοποιούμε το θέμα της Αυστρίας και να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε άλλες κυβερνήσεις; Πρόκειται για μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και τίποτε άλλο».

"Δεν κρύβονται οι εκλεκτικές σχέσεις του Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά"

Οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Οι εκλεκτικές σχέσεις του κ. Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά δεν κρύβονται, όσο και αν προσπαθεί να βρει ανυπόστατες και σαθρές δικαιολογίες» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Είναι κακοήθεια εκ μέρους του προέδρου της Κομισιόν να εξισώνει το νεοναζιστικό κόμμα της Αυστρίας με το κεντρώο και πατριωτικό κίνημα των ΑΝΕΛ, αναζητώντας άλλοθι για να δικαιολογήσει τη στάση του.

Και είναι δυστυχώς προφανέστατο ποιοι πολιτικοί ενισχύουν με τη στάση τους την ακροδεξιά στην Ευρώπη. Και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα…» υπογράμμισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)