to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 31.01.2018

Πολιτική

ΑΝΕΛ: Δεν επιτρέπεται κανένα καπέλωμα στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργήθηκε με μια έντιμη συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων με στόχο την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων και την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, για τη μη επαναφορά ενός σαθρού πολιτικού συστήματος»


Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real FM, ερωτηθείσα ότι προτείνεται το όνομα «GornaMakedonija» για την πΓΔΜ, έκανε λόγο για «μία πληροφορία σε επίπεδο φήμης και υποθετικού σεναρίου», επαναλαμβάνοντας ότι οι ΑΝΕΛ «εκφράζουμε την πάγια θέση μας, ότι δεν δεχόμαστε τον όρο "Μακεδονία" ή παράγωγό του για τα Σκόπια».

«Ο όρος "Μακεδονία" είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς. Αυτό που επιδιώκει αυτή η κυβέρνηση είναι μια συνολική λύση στα προβλήματα με τα Σκόπια, με πρώτο και κύριο το ζήτημα του αλυτρωτισμού και την εξάλειψη κάθε ίχνους του. Η χρήση το όρου "Μακεδονία" υποδηλώνει τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι να εξαλειφθεί κάθε ίχνος αλυτρωτισμού. Να δούμε εάν το κράτος των Σκοπίων, που βιάζεται για λύση και θέλει να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς, θα το δείξει εμπράκτως» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το αν η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει και συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, είπε ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργήθηκε με μια έντιμη συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων με στόχο την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων και την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, για τη μη επαναφορά ενός σαθρού πολιτικού συστήματος», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κάποιο γεγονός που να διαφοροποιεί την κατάσταση. Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα καταλήξει".

Κληθείσα να σχολιάσει τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το αίτημα της ΝΔ να συζητηθεί η πώληση υλικού στη Σαουδική Αραβία, έκανε λόγο για επιχείρηση εκ μέρους της «ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να επαναφέρει ένα ανύπαρκτο θέμα» ως απόπειρα αντιπερισπασμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «με στόχο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση μετά την επαναβεβαίωση της συμφωνίας ότι οι ΑΝΕΛ θα συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει αντίφαση «οι ΑΝΕΛ να στηρίζουν την κυβέρνηση και να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια με αντικυβερνητικό χαρακτήρα», είπε ότι «τα συλλαλητήρια αυτά δεν πρέπει να ερμηνεύονται κατά το δοκούν, γιατί αποτυπώνουν την έκφραση των Ελλήνων ανεξαρτήτως ιδεολογικού φάσματος για ένα εθνικής σημασίας ζήτημα σχετικά με τη χρήση του όρου "Μακεδονία" από το γειτονικό κράτος. Δεν είναι αντικυβερνητική διαδήλωση. Ως αντικυβερνητική διαδήλωση θέλει να το εμφανίζει η ΝΔ η οποία έχει μια αλλοπρόσαλλη στάση», καθώς «πριν από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν κατά των συλλαλητηρίων, όταν όμως είδε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ξαφνικά μετατοπίστηκε απροκάλυπτα για ψηφοθηρικούς λόγους».

«Δηλαδή, οι ΑΝΕΛ που συμμετέχουμε με την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και όχι με εκείνη του κομματικού στελέχους, συμμετέχουμε σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση; Αυτό είναι παραλογισμός» είπε η κ. Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί κανένα καπέλωμα από οποιονδήποτε και από οποιοδήποτε κόμμα, δεν θα πρέπει να ερμηνεύονται κατά πώς συμφέρει το κάθε κόμμα, ουτε να υποβαθμίζονται». «Ας λάβουν όλοι τα μηνύματα» τόνισε καταληκτικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)