to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 09.02.2015

Πολιτική

Ανδρέας Ξανθός: Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας

Πρόσβαση για όλους τους πολίτες σε ένα δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας, προστασία των δικαιωμάτων όλων των ασθενών, πάταξη της διαφθοράς, αυτόνομο διάφανο σύστημα προμηθειών με αυστηρούς κανόνες, αναβάθμιση και ενίσχυση όλων των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης είναι, μεταξύ άλλων, μερικές από τις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας, όπως τις ανέπτυξε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.


«"Με νύχια και με δόντια" και σε συνεργασία με τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, θα διασφαλίσουμε την επιβίωση της δημόσιας υγείας και την αξιοπρέπεια των ασθενών» τόνισε ο κ. Ξανθός.


Παράλληλα, χαρακτήρισε κορυφαία δέσμευση και προτεραιότητα τη δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στην ιατρική παρακολούθηση, στις εξετάσεις, στα φάρμακα και στη νοσηλεία. «Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με ριζική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου και των ΚΥΑ αλλά και με μια σειρά μέτρων, όπως η άμεση κατάργηση του "εισιτηρίου" των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, η ακύρωση του "χαρατσιού" του 1 ευρώ ανά συνταγή και η σταδιακή μείωση της συμμετοχής στο κόστος της αγοράς φαρμάκων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Ακόμα, δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας: Αφενός θα αξιοποιηθούν στο έπακρο όλοι οι εργαζόμενοι, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι μονάδες του ΠΕΔΥ και οι υλικοτεχνικές υποδομές και ο εξοπλισμός, και αφετέρου θα επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών στις προσλήψεις που εκκρεμούν.

Τέλος, ο κ. Ξανθός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξάλειψη της λίστας αναμονής για εντατική νοσηλεία, με τη λειτουργία όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά και την ανάπτυξη νέων κλινών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)