to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 09.11.2020

Πολιτική

Ανδρέας Ξανθός: Να μην πάει χαμένο το lockdown!

O τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από την Κυβέρνηση να μην πάει χαμένο το lockdownκαι να υπάρξει ένα αποτελεσματικό σχέδιο ενίσχυσης στο ΕΣΥ, με αύξηση πόρων, με αξιοποίηση κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων, με μόνιμες προσλήψεις, με γενναία επένδυση σε υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας


Στο ραδιόφωνο του Alphaκαι στην εκπομπή των Νίκου Παναγιωτόπουλου και Γιώργου Σμυρνή μίλησε ο Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι δεν «Μείναμε Ασφαλείς» με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία έκανε πολύ λίγα πράγματα για να προετοιμάσει το σύστημα υγείας, τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα σχολεία, αλλά και την εποπτεία των χώρων εργασίας. Ο πρώην Υπουργός Υγείας απέδωσε τον εφησυχασμό της Κυβέρνησης, που οδήγησε σε αμεριμνησία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στην προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την καλή πορεία της πανδημίας κατά την πρώτη περίοδο.

Ζήτησε να σταματήσει η Κυβέρνηση την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης χρησιμοποιώντας διάφορες αριθμητικές αλχημείες και δίνοντας λάθος μήνυμα, που είναι ένα μήνυμα χαλαρής της κοινωνικής συμμόρφωσης. Επίσης χαρακτήρισε κρίσιμη προϋπόθεση για τη διαχείριση της πανδημίας την αξιόπιστη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση των πολιτών.

Ο κ. Ξανθός επισήμανε την ανάγκη να αποφευχθεί ένα εσωτερικό lockdown στην τακτική λειτουργία του συστήματος υγείας και να υπάρξει μια γενναία ένεση ηθικού στους ανθρώπους του ΕΣΥ που κινδυνεύουν με εργασιακό burnout, με προτεραιότητα την ένταξη στα ΒΑΕ και τη συζήτηση για νέο μισθολόγιο στο υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ

Τέλος ο κ. Ξανθός ζήτησε από την Κυβέρνηση να μην πάει χαμένο το lockdownκαι να υπάρξει ένα αποτελεσματικό σχέδιο ενίσχυσης στο ΕΣΥ, με αύξηση πόρων, με αξιοποίηση κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων, με μόνιμες προσλήψεις, με γενναία επένδυση σε υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)