to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:58 | 01.10.2020

Πολιτική

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Ο Ν. Μηταράκης διόρισε τους εκλεκτούς του στο μητρώο δικηγόρων

«Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης έχει προ καιρού πάρει διαζύγιο με την χρηστή διοίκηση, καθώς και με την ορθή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Το νέο του κατόρθωμα: ο διορισμός στην ουσία των εκλεκτών του στο Μητρώο δικηγόρων για την παροχή νομικής συνδρομής σε αιτούντες άσυλο, διαδικασία που επιβλέπεται από το Υπουργείο του», τονίζει στην καταγγελία του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.,  Ανδρέα Μιχαηλίδη, για την ρουσφετολογική παρέμβαση του Νότη Μηταράκη [σ.σ.: που εκλέγεται επίσης στη Χίο] σε προκήρυξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:

Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης έχει προ καιρού πάρει διαζύγιο με την χρηστή διοίκηση, καθώς και με την ορθή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Το νέο του κατόρθωμα: ο διορισμός στην ουσία των εκλεκτών του στο Μητρώο δικηγόρων για την παροχή νομικής συνδρομής σε αιτούντες άσυλο, διαδικασία που επιβλέπεται από το Υπουργείο του. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα και στη συνέχεια κατήγγειλε με εκτενή ανακοίνωσή ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου είναι αποκαλυπτικά.

Ο Υπουργός στην ουσία καταδολίευσε την διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο των δικηγόρων, επιτρέποντας έτσι να εγγραφούν προεπιλεγμένα πρόσωπα σε αυτό. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ευτελισμό  της λειτουργίας των θεσμών του δημοσίου, διαβάλει με τον ρουσφετολογικό χαρακτήρα της το Υπουργικό αξίωμα, αλλά και προσβάλει τους δικηγόρους του τόπου μας, οι οποίοι επέδειξαν διαχρονικά υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και προσήλωσης στην υπηρεσία της δικαιοσύνης.

Καλούμε τον Υπουργό να ακυρώσει άμεσα την διάτρητη αυτή διαδικασία και να εφαρμόσει τους κανόνες της χρηστής διοίκησης, επιτρέποντας σε όλους τους δικηγόρους να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Παράλληλα, θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τον Υπουργό στη Βουλή, με κατάθεση σχετικής ερώτησης μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Διαβάστε ακόμη:

«Αυτοσχεδίαζαν υπό το κράτος πανικού» στο Καρά Τεπέ: Σοβαρές καταγγελίες για στενούς συνεργάτες του Νότη Μηταράκη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)