to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 28.07.2021

Πολιτική

Aνδρέας Μιχαηλίδης: Εκθετική αύξηση κρουσμάτων στη Χίο - Η Ικαρία έχει εγκαταλειφθεί πλήρως υγειονομικά

Ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, τονίζει ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη Χίο(περισσότερα από 50 την Τρίτη) απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων, ενώ τονίζει ότι και η γειτονική Ικαρία, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα, έχει εγκαταλειφθεί πλήρως υγειονομικά με ευθύνη του υπουργείου Υγείας


«Η εκθετική ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων στη Χίο απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων πριν είναι πολύ αργά», τονίζει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, καθώς χθες καταγράφηκαν 51 κρούσματα στο νησί, και επισημαίνει: «Η ανύπαρκτη υγειονομική επιτήρηση, αποκλειστική αρμοδιότητα κρατικών φορέων, πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με ενίσχυση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ. Η εφαρμογή τω υγειονομικών πρωτοκόλλων, κυρίως σε χώρους συνάθροισης, είναι πλημμελής, γεγονός που απαιτεί σοβαρούς και συστηματικούς ελέγχους. Παράλληλα, η ενθάρρυνση των πολιτών για τον εμβολιασμό πρέπει να γίνει με πειθώ, με τρόπο λειτουργικό και εύληπτο. Ο διχασμός της κοινωνίας είναι απαράδεκτος».

Για την Ικαρία

Παράλληλα, σε άλλη δήλωσή του για την κατάσταση στην Ικαρία, τονίζει ότι το νησί έχει εγκαταλειφθεί πλήρως υγειονομικά με ευθύνη του υπ. Υγείας.

«Η πλήρης εγκατάλειψη του Νοσοκομείου της Ικαρίας είναι άλλο ένα επεισόδιο της τραγικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας», υπογραμμίζει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και εξηγεί:

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο νησί διαπίστωσα από κοντά την πλήρη υποστελέχωση του Νοσοκομείου από γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων και, κατά συνέπεια,  την αδυναμία παροχής στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Η απουσία του μοναδικού αναισθησιολόγου και επομένως η αδυναμία πραγματοποίησης χειρουργείων, η αχρησία του αξονικού τομογράφου, ενός κρίσιμου διαγνωστικού μέσου, οι αποσπάσεις ιατρών βασικών ειδικοτήτων, όπως  καρδιολόγου, σε άλλα Νοσοκομεία, η ανυπαρξία κρίσιμων μονάδων, όπως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ή η δυνατότητα χημειοθεραπειών σε καρκινοπαθείς, έχει μετατρέψει το Νοσοκομείο της Ικαρίας σε Αγροτικό Ιατρείο.

Τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησης η απόσπαση παθολόγου εκτός νησιού και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ευθύνες του Υπουργείου για την κατάσταση αυτή είναι εγκληματικές. Καθιστούμε υπεύθυνο προσωπικά τον Υπουργό για οτιδήποτε πιθανά συμβεί το επόμενο διάστημα και καλούμε τους Ικαριώτες να περιφρουρήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα που έχουν για πρόσβαση σε αξιοπρεπούς ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Ένα νησί που ήδη  δέχεται ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, υγειονομικά έχει πλήρως εγκαταλειφθεί. Άμεσα θα καταθέσουμε σχετική ερώτηση στον Υπουργό μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)