to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 20.10.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Ανδρ. Νεφελούδης: Να μου τρυπήσουν τη μύτη αν βρουν έναν που να θέλει την αυτοκτονία του στις εργασιακές σχέσεις

Αντί για τα εφευρήματα της ΝΔ και του ΣΕΒ, ας γίνει μία πανελλαδική έρευνα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, να δούμε ποια είναι η κοινωνική συναίνεση σε όσα ζητά η ηγεσία του γι τις σχέσεις εργασίας, αν βρούνε ένα που να ζητήσει την αυτοκτονία του στις εργασιακές σχέσεις, «να μου τρυπήσουν τη μύτη», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης Στο Κόκκινο και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη.


Αυτά που ζητάει ο ΣΕΒ «είναι σε πλήρη αντίθεση και αναντιστοιχία με ό,τι προγραμματίζει η κυβέρνηση στο χώρο της εργασίας, για ό,τι μάχεται το υπουργείο Εργασίας και ό,τι πρόκειται να σχεδιάσει,  για την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και την σταθερή απασχόληση, που είναι το σταθερό μέλημά μας», είπε ο κ. Νεφελούδης.
 
«Με βάση την εμπειρία μας, από 400 τριμερείς συναντήσεις με επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αυτή η απόφαση του ΣΕΒ δεν εκφράζει το σύνολο της υγιούς επιχειρηματικότητας. Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα υγιών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, που δεν έχουν εφαρμόσει μνημονιακούς νόμους ... έχουν επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό τους».
 
«Το δίδαγμα είναι ότι όποιες επιχειρήσεις είχαν αποεπένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, καταστρατηγήσει εργασιακές σχέσεις, κτλ., έχουν καταστραφεί. Δείτε τη Μαρινόπουλος σε αντίθεση με άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα για παράδειγμα. Δείτε άλλες επενδυτικές πρωτοβουλίες, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, σε περιβάλλον που ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό».
 
Τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΕΒ για οφέλη στην αγορά εργασίας από την περαιτέρω απορρύθμιση, λόγω μείωσης της «μαύρης» εργασίας, είναι «τεράστιο παραμύθι, αφορά το πολιτικό περιβάλλον του ΣΕΒ που βρίσκεται σε σύμπνοια με το κόμμα του κ. Μητσοτάκη. Τα διδάγματα της προηγούμενης περιόδου έδειξαν ότι όταν μπήκαν σε εφαρμογή οι απορρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, είχαμε 1.700.000 ανέργους, την ανεργία στο 28%-29%, διόγκωση της "μαύρης" εργασίας, όλο το περιβάλλον του Μεσαίωνα», συνέχισε ο ίδιος.
 
Ο αθέμιτος ανταγωνισμός που προέκυψε, οδήγησε τους κοινωνικούς εταίρους και τον ΣΕΒ «να προχωρήσουμε σε συμφωνία με το ΔΝΤ και τους θεσμούς για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά τις 21 Αυγούστου 2018, θύμισε ο κ. Νεφελούδης.
 
Για την ευελιξία του χρόνου απασχόλησης, ο κ. Νεφελούδης προσκάλεσε τον ΣΕΒ «να κάνουμε μία πανελλαδική δημοσκόπηση με τα ερωτήματα που έχουν θέσει, σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους, να δούμε ποια είναι η κοινωνική συναίνεση, να δούμε τι θέλει η κοινωνία, όχι τα εφευρήματα της ΝΔ και του ΣΕΒ ... αν βρούνε ένα εργαζόμενο που να ζητήσει την αυτοκτονία του στις εργασιακές σχέσεις, να μου τρυπήσουν τη μύτη», είπε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)